torstai 10. heinäkuuta 2008

Kauniit huulet

Mielestäni kauniiden huulien lähtökohtana on, että ne ovat hyvin kosteutetun ja terveennäköiset. Aihe on minulle hyvin ajan kohtainen, koska lääkekuurini vaikutuksesta huuleni kuivuvat ihan käsittämättömän paljon ja joudun lisäämään huulirasvaa koko ajan. Jatkuvasta hoidosta huolimatta huuleni ovat kuivat ja karunnäköiset halkeamineen.
Olen vuosien varrella käynyt läpi useimmat markettivalikoimaan kuuluvat huulirasvat. Useimmat ovat olleet ihan ok, mutta harvat ja valitut ovat todella täyttäneet kriteerini. Huuleni ovat aina olleet kuivat. Tässä olisi hieman omia käyttökokemuksiani huulirasvoista. Pääasiassa olen käyttänyt markettien huulirasvavalikoimaa, mutta muuta muukin rasva on löytänyt tiensä huulilleni.
Kerronpa nyt alkuu kriteereistä, joita asetan huulirasvoilleni. Mielestäni huulirasvan tulee kosteuttava ja tarpeeksi paksu ettei sitä tarvitse olla lisäämässä koko aikaa. Toisaalta inhoa huulirasvoja, jotka muodostavat sellaisen kuoren huulille. En oikeastaan välitä huulirasvoista, joissa on jotain sävyä tai ne yrittävät olla samalla huulikiiltoja.
Mielestäni hyviä huulirasvoja ovat Blistexin Lip Medex, Carmexin huulibalsami, jolla on myös hoitavia vaikutuksia sekä Åhlensilla myytävä Oliv naturell huulirasva. Nämä kolme rasvaa ovat minun ehdottomat suosikit etenkin toi Carmex, sillä se on myös huuliherpeslääke huulirasvan ohella(eikä ole ikinä parantunut niin nopeasti yskänrokko aikaisemmin kuin käyttäessäni carmexia). Myös Blistexin valkoisessa purkissa oleva huulihoide on hyvää, vaikka tuo medex päivittää sen mennen tullen (suosittelen kaikille, jotka syövät roa-kuuria ja en ole ainoa). Lisäksi hyväksi "huulirasvaksi" voisin lukea bepanthenin ja vaselinin yhteiskäytön. Bepanthenia alle kosteuttamaan sekä korjaamaan halkeamia ja vaseliinia päälle pitämään kosteus huulilla ja suojaamaan. Carmexia ei valitettavasti saa Suomesta, mutta ebayssä sitä myydään tukkupakkauksissa halvalla.


Mielestäni ok huulirasvoja ovat Blistexin muut rasvat, Miramen rasvat etenkin se viileän tuntuinen, Yves Rocherin (vanilian tuoksuinen ym.) sekä avonin perusrasvat (ainakin avokkini tykkäsi niistä kovasti). Suurin osa näistä rasvoista ei kuitenkaan anna haluamaani kosteutusta ja nuo yves rocherin rasvat ovat aika voimakkaan hajuisia.

Mielestäni ainoat totaaliset inhokki huulirasvat löytyvät Labellolta. Mielestäni labellon rasvat eivät kosteuta ja huulille tulee se ikävä kalvo. Toisaalta tiedän monia, jotka ovat jo vuosia käyttäneet näitä labellon rasvoja ihan tyytyväisenä.
Elisabeth Ardenin 8 hour creamistä muokattu huulirasva on tällä hetkellä ainoa sellainen huulirasva, jota en ole vielä kokeillut, mutta haluaisin. Muihin kalliisiin rasvakokeiluihin ei oikein vielä innostus ja budjetti riitä, mutta toki otan mielellään vastaan huulirasva suosituksia.
Hyvän huulirasvan käytön lisäksi huulet kannattaa aina silloin tällöin kuoria. Itse kuorin huuleni suihkun jälkeen pehmeällä hammasharjalla, mutta olen kuullut myös hunaja-sokeri-sekoitusta käytettävän, nam.
Ahkerasti hoidetuilla huulilla huulipunakin näyttää paremmalta.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse juuri kammoan Blistexiä ja rakastan Labelloa :)

Anne kirjoitti...

Onneksi huulirasvoissa riittää valikoimaa niin jokaiselle varmasti löytyy mieluinen =)

Anna-Maria K kirjoitti...

Ardenin huulivoidetta minäkin haluaisin kokeilla. Jos taxfreestä tai lentokentältä hankkisi.Bepanthen on kyllä aivan huippuvoidetta varsinkin huulille.

Taidan ensimmäistä kertaa vierailla blogissasi, lisään heti kirjanmerkkeihin jotta löydän uudestaan.

Saako muuten udella mitä teet työksesti(tuosta liukuvasta työajasta tuli mieleeni) Ymmärrän toki jollet halua sitä paljastaa:)

Anne kirjoitti...

No en nyt viitsi työpaikkaani kertoa, mutta sen verran voin et teknisellä alalla olen ja tehdasmiljöö näkyy ikkunasta ulos katsellessa.

Heidi kirjoitti...

Carmexia myytiin ainakin keväällä Stockmannilla. :)

Anne kirjoitti...

Ooh, minulta täysin jäänyt huomaamatta, vaikka olen lähes vakio asiakas stockmannilla. Voi tietenkin olla ettei paikkakuntani Stockmannin valikoima ole yhtä suuri kuin esim. Helsingin.

Empula kirjoitti...

Heti alkuun haluan sanoa, ettei tarkoitukseni ole mollata tms., mutta oletko itse huomannut, että tässä postauksessa käytät viisi kertaa sanaa "mielestäni". Kun sanaa toistuu tekstin aikana noin monta kertaa, se alkaa pistämään silmään. Ajattelin vain sanoa tämän, koska noita omia tapoja voi olla vaikea huomata, ja itse ainakin haluaisin, että joku sanoisi asiasta minulle, jos käytän mielelläni toistuvasti samoja sanoja/sanontoja. Kaunista kesän jatkoa! :)

Anne kirjoitti...

Tiedän ja tein sen blogatessani tarkoituksella, sillä haluan korostaa että kyseessä on juuri minun mielipiteeni eikä mikään absoluuttinen totuus. Taisi tulla viljeltyä tuota mielestäni sanaa vähän turhan paljon ja pidän sen mielessä, jos joskus päätän jatkaa bloggausta.