keskiviikko 6. elokuuta 2008

Niksipirkka ala Anne

Kokosin muutamia kosmetiikkaniksejä siis pääasiassa itsekäyttämiäni, mutta myös muutamia joita olen ajatellut kokeilla. Osa nikseistä on niksipirkkatasoa, mistä otsikko sai alkunsa.


Yleinen kauneudenhoito

- Käytän hiustenhoitoainetta säärikarvojen ajelussa höylän kanssa, kun karvojen ajeluun tarkoitettu geeli on loppu. Toimii, höylä liukuu iholla pehmeästi eikä raavi.





- Kuorin huuleni kostealla hammasharjalla, hellästi huulia harjaten. Toinen vaihtoehto huulien kuorintaan on raesokeri-hunaja-seos, jota en itse ole koskaan kokeillut.

- Silmänympärysiho on hyvin herkkä ja iholle ei tulisi levittää liikaa voiteita. Mutta joskus kuitenkin tulee otettua liikaa silmänympärysvoidetta/geeliä, jota ei voi enää laittaa takaisin purkkiin hygieniasyistä. Tämä ekstravoite voisi jäädä käyttökelvottomaksi, mutta voit käyttää sen huulten kosteutukseen, sillä se on tehokas kosteuttaja ja ei sisällä vaarallisia aineita.



Hiukset

- Jos et omista syväpuhdistavaa shamppoota ja hiuksesi ovat värjäytyneet esim. vihreäksi kupariputkien vuoksi tai vaalennusvärisi on tehnyt hiuksistasi hopeanharmaat liiallisen tuhkansävyn vuoksi, voit poistaa ei-toivotut sävyt käyttämällä sitruunaa.

Laita sitruunaa hiuksiin juuri ennen hiusten pesua ja anna vaikuttaa hetki ennen kuin peset sen pois perusshamppoolla. Lopuksi on tärkeää käyttää hoitoainetta sulkemaan hiussuomut ja hoitamaan hiusta. Toista käsittely niin monesti kuin on tarpeen, mutta pidä mielessä, että sitruuna kuluttaa hiusta. ja vaikeammissa tapauksissa kannattaa mennä suoraa kampaajan puheille.

- Useimmiten laitan hiukset ennen meikkausta, mutta sitten olen törmännyt ongelmaan, että etuhiukseni ovat aina tiellä kun meikkaan. Toisaalta taas, jos laiten ne kampaajan pinnillä sivuun, hiuksiin jää pinnin kuvio ja joudun laittamaan etuhiukseni uudelleen. Noin puoli vuotta sitten kuulin ratkaisun ongelmaani. Ratkaisu on talouspaperinpalanen. Paperinpalanen laitetaan hiusten ja pinnin väliin, jolloin hiuksiin ei jää painaumaa, täydellistä ja helppoa!



Meikkivinkit

- Laitan geeli eyelineria tai tummaa luomiväriä ihan ripsien juureen joko luomivärisiveltimellä tai tasapäisellä rajaussiveltimellä. Ripsen juuressa oleva väri saa ripset näyttämään monta kertaa tuuheammilta, mutta silti siltä ettei niissä olisi rajausta.

- Monien vaaleiden luomivärien kanssa olen törmännyt siihen ongelmaan, etteivät ne näy juurikaan levitettynä luomelle. Yksi ratkaisu tähän on laittaa voidemainen luomiväri alle, mikä kirkastaa vaaleiden luomivärien sävyä. Värit voimistuvat myös, kun luomiväri levitetään kostealla siveltimellä.

- Kunnolliset meikkisiveltimet maksavat hunajaa ja siitä syystä pyrin kokeilemaan kaikki vaihtoehtoisia menetelmiä meikkien levitykseen. Esimerkiksi rajaussiveltimen voi korvata ihan perus kynäeyelinerilla, jota ei käytä. Dippaa kynä geeli eyelineriin ja levitä geeli ripsirajaan tai vesirajaan kynän avulla.


- Kulmakarvoja nyppiessäni olen törmännyt ongelmaan, etten ikinä näe kaikkia vaaleita karvoja, mutta kun laitan luomivärin kaikki nämä "hukassa" olleet karvat tulevat esiin. Siispä olen alkanut nyppimään kulmakarvani siten, että laitan luomelle jotain vaaleaa luomiväriä joka paljastaa nämä piilottelevat karvat. Voilé, siisti kulmaluu.


Lainaniksit
- Kulmakarvojen muotoiluun voi käyttää kulmakarvavahan tilalta huulirasvaa.

- Aspiriini finnien tappajan. Siis niksi meni niin, että aspiriinistä tehdään veden avulla tahna, jota levitetään finnin päälle ja se nopeuttaa finnien paranemista. Tässä niksissä voi olla perää, sillä onhan aspiriini tulehdussärkylääke eli lievittää tulehdusta.





-Näin You Tubessa videon, jossa MACin vanhempi meikkitaitelija neuvoi laittamaan peitevärin silmänympärysiholle tuuhealla luomivärisiveltimellä. Tällöin peiteväri levittyy ohuemaksi kerrokseksi ja iholle tulee airbrushed effect. Tämä tekniikka sopii myös nestemäisille peiteväreille.

Ei kommentteja: