perjantai 13. kesäkuuta 2008

Valot ja varjot

Olen vuosikausia meikannut ilman, että olisi käyttänut valoja ja varjoja hyväksi meikissäni ja ollut ihan suht tyytyväinen lopputulokseen. Tilatessamme ystäväni kanssa meikkejä hän suositteli minulle erästä valovoidetta ja siitä se sitten lähti siis mielenkiinto opetella oikeaoppinen korostustekniikka.



Toisessa tilaamistani meikkiopuksista käydään todella yksityiskohtaisesti läpi varjostus ja valovärin käyttö eri kasvotyyppeillä. Ajattelin jakaa hieman opuksen viisauksista ja keräsin muutamia kuvia julkkiksista havainnollistamaan korostuksia.



Yleisesti ottaen ovaalin mallisia kasvoja pidetään ihanteelisimpinä ja sen vuoksi korostuksilla pyritään saamaan vaikutelma, että kasvot olisivat ovaalit. Kasvojen korostus voidaan tehdä käyttämällä kolmea eri sävyistä meikkivoidetta, joista yksi on vaaleampi ja yksi tummempi kuin kasvot sekä yksi kasvojen värinen meikkivoide. Toinen vaihtoehto on käyttää korostusvärejä ja yhtä meikkivoidesävyä.



Pelkillä meikkivoiteilla tehty korostus:
1. Ensimmäisessä vaiheessa ihon sävyinen meikkivoide levitetään kauttaaltaan kasvoille. Tämän jälkeen hahmottele mielessä kasvosi ovaaliseksi siten, että kasvojen levein kohta on silmäkuoppien kohdalla ja pisin otsasta leukaan.


2. Toisena vaiheena on levittää vaaleampi meikkivoide korkeille kohdille kasvoista, jotka ovat ovaalin sisäpuolelle eli leuan kärkeen, poskiluiden yläosaan, otsaan, nenään ja silmien alle. Nämä piirteet, joita haluat korostaa.


3. Varjostukseen käytetään tumminta meikkivoidetta. Voidetta levitetään ovaalin alueen ulkopuolelle eli ohimoille, hiusrajaan ja poskien laidoille. Tummaväri saa aikaan alueiden etääntymisen/syvenemisen ja siten saa kasvot näyttämään ovaalimmilta ja kapeammilta.


VINKKEJÄ
-Leveän nenän saa näyttämään kapeammalta käyttämällä vaaleaa väriä nenänvarren päällä ja tummaa sivuilla.
-Korostuksessa voit hyödyntää aikaisemmin tekimiäsi virhe meikkivoide ostoksia valojen ja varjojen luomiseen.



Korostusväreillä valot ja varjot luodaan samalla lailla kuin meikkivoiteillaNäin kirjoitettuna vinkit saattavat kuullustaa tosi epäselviltä, mutta yritän havainnollistaa vinkkejä muutamalla kuvalla. Kuvien korostuksessa on pyritty ottamaan huomioon kasvotyyppi ja siten korostukset vaihtelevat.



Sydämenmalliset kasvot
Sydämenmalliset kasvot ovat otsasta leveimmät ja kapenavat sitten kohti leukaa. Mielestäni Hayden Panettieren kasvot ovat ilman meikkiä kuvassa sydämenmalliset, mutta meikattuna kasvot ovat täydellisen ovaalin malliset. Yritin parhaani mukaan piirtää surkealla kuvankäsittelyohjelmalla kuinka korostukset tulisi tehdä.


Haydenin otsaa on korostaisin meikkioppaani pohjalta vaalealla sävyllä, samoin silmien alusia ja poskipäitä, leuassakin käyttäisin valoväriä. Kasvojen reunoissa, kuten hiusrajassa ja poskissa, käyttäisin tummaa korostusväriä.







Pitkät ja kapeat kasvot
Pitkä kasvoisilla henkilöillä on yleensä korkeat poskiluut, korkea otsa ja terävä leuka. Jennifer Garnerilla on pitkät ja kapeat kasvot, jonka vuoksi hän ei juuri varjostuksia tarvi. Ainoana varjostuksena pitkille kasvoille suositellaan leuan alaosan varjostusta, mutta sekään ei ole välttämätön. Liika varjostus voi vain korostaa kasvojen pituutta. Kasvojen pituutta voi hieman häivyttää laittamalla poskipunaan poskipäihin.







Pyöreät kasvot
Kathy Hiltonilla on pyöreät kasvot, jotka on saatu näyttämään hyvinkin ovaalilta meikattuina. Pyöreitä kasvoja tulisi korostaa käyttämällä vaaleita sävyjä otsan keskiosassa, leuassa, silmän alla ja poskiluiden yläosassa. Varjoja tulisi luoda hiusrajaan, ohimoille ja poskille.







Neliskulmaiset kasvot
Neliskulmaisissa kasvoissa otsa, poskiluut ja leuka ovat lähes samassa linjassa. Angelina Joliella on aika kulmikkaat kasvot ja on siksi hyvä esimerkki kuinka korostaa neliskulmaisia kasvoja. Vaalealla värillä korostetaan poskipäät, silmänaluset, otsan keskikohta ja leuka. Neliskulmaisia kasvoja varjostetaan otsasta reunoilta ja leukaluiden kohdalta.







Ovaalit kasvot
Ovaaleja kasvoja pidetään täydellisinä, jonka vuoksi niitä ei tulisi varjostaa laisinkaan. Eva Longoria ja Kahtrine McPhee ovat täydellisiä esimerkkejä miten korostusta ei tarvita. Kuvissa molemmat ovat ilman meikkiä ja silti heidän kasvon piirteensä näyttävät todella hyviltä.








Lisäksi on olemassa päärynänmuotoiset kasvot, mutta en löytänyt ketään julkkista, joka edustaisi tätä ryhmää. Korostukset tälle kasvotyypille tehdään kuten pyöreille kasvoille, mutta otsan varjostukset jäävät pois.



Lopuksi täytyy sanoa, että varjostusohjeet ovat meikkioppaastani enkä suinkaan ole kauneudenhoitoalan ammattilainen, joten jos on korjattavaa niin otan kaikki kommentit mielelläni vastaan.

Ei kommentteja: