lauantai 28. kesäkuuta 2008

Meikkivinkkejä

Olen aikasemmissa postauksissa käynyt läpi meikkipohja ja varjostusten tekoa. Nyt ajattelin siirtyä silmämeikkiin käsitellä sen värimaailmaa. Vinkkini perustuvat pääasiassa Makeup makeovers- kirjaan, jota käytin myös muutamassa kuvassani rekvisiittana.


Idea tähän postaukseen lähti siitä, että olen vuosien ajan ostellut kaikenlaisia kivoja luomivärejä miettimättä sen kummemmin sopivatko ne minulle tai sopivatko ne yhteen minkään muun luomivärini kanssa. Eniten herätestoksia on tullut tehtyä tummimman sävyn suhteen myös lähes identtisia vaalean sävyisiä luomivärejä on kertynyt uskomaton määrä kaapin perukoille. (Niitä en edes ole viitsinyt esitellä blogissani.)


Mielestäni Makeup makeoverin kirjoittaja Ropert Jones sanootodella osuvasti luomiväreistä, "Luomivärin on tarkoitus saada silmäsi erottumaan tai "pop", ei niinkään täydentää tai heikentää/vähentää silmiesi väriä." Luomivärin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon silmiesi ja ihosi väri, jotta luomiväri toisi esiin oman luonnollisen silmiesi värin parhaalla mahdollisella tavalla.

Makeup makeover ja muutamia luomivärejäni

Silmien väri

Sininen
Rajaus: Lämpimän ruskea (warm brown), Harmaan ruskea
Luomiväri: Lämpimät harmaan ruskeat sävyt, Pehmeät persikan sävyt, Runsaat lämpimät ruskeat sävyt


Vihreä
Rajaus: Punaruskea, Harmaan ruskea, Purppura/sinipunainen (purple)
Luomiväri: Lämpimät harmaan ruskeat sävyt, Syvät purppuran sävyt, Pehmeät persikan sävyt, Pehmeät violetin sävyt, Kullan ruskeat sävyt



Ihania luomivärisävyjä Mschic- merkiltä


Ruskea

Rajaus: Runsaan ruskea, Hiilenmusta, Harmaan ruskea (taupe), Purppura/sinipunainen (purple)
Luomiväri: Vaalea mahonki, Hiilenmusta, Purppuran sävyt, Kullan ruskeat sävyt, Sinisen sävyt, Vihreän sävyt

Harmaat
Rajaus: Hiilenmusta, Syvä ruskea
Luomiväri: Kylmät ruskean sävyt, Purppuran sävyt, Hiilenmusta



Yllä olevassa taulukossa on esitetty muutamia sävyjä, jotka ainakin sopivat kyseisille silmien väreille. Taulukossa ei kuitenkaan ole otettu huomioon kaksisävyisiä silmiä, kuten sinivihreitä tai vihreän ruskeita. Sinivihreille silmille sopivat vihreiden ja sinisten silmien sävyt, vihertävän ruskeille taas vihreä silmäisten sävyt. Päivämeikissä vaaleaihoisilla tummat sävyt saattavat olla liian tramaattisia ja puolestaa tumma ihoisilla vaaeat sävyt saattavat olla liian silmiin pistäviä, mutta iltameikkissä tramaattisuus on vain hyvästä.


Meikkioppaassa oli mielestäni esitelty mielestäni hyvä perus meikkipaletti, josta jokaisen tytön olisi hyvä aloittaa meikkipalettinsa kokoaminen. Meikkipaletissa oli hyvässä suhteessa vaaleita, keski-, ja tummia sävyjä. Palettiin kuului myös matta- sekä helmiäissävyjä.


Paletin sisältö:

Vaaleat sävyt
-Ihonvärinen helmiäinen
-Beige helmiäinen
-Kulta helmiäinen
-Matta hiekansävyinen

Keskisävyt
-Matta harmaan ruskea (taupe)
-Matta roosa
-Matta tumma harmaan ruskea
-Matta caramel
-Matta mahonki

Varjostussävyt
-Kullan ruskea helmiäinen
-Matta tumman ruskea
-Matta burgundy (purppuran punainen/tumma punaviini)
-Matta musta



Paletti on suoraa kuvan sivulta ja värit ovat samassa järjestyksessä kuin kirjassa, joten se voi antaa hieman osviittaa väreistä.




Makeup makeovers ja muutamia meikkejäni


Sori, kuvat ei ole laadultaan mitään parhaita. Koittakaa kestää. Saa muuten taas tehdä korjauksia ja kommentoida jos siltä tuntuu.

2 kommenttia:

Sonia kirjoitti...

Tuo kirja vaikuttaa todella hyvältä! On pitänyt jo useampi vuosi ostaa se mutta Kevyn Aucoinin kirjat ovat vetäneet pidemmän korren. Tosin tuo sopisi varmasti omaan tyyliini paljon paremmin kuin herra Aucoinin kirjat.

Anne kirjoitti...

Aluksi en ollut kauhean innostunut tuosta Makeup makeoverssita, mutta mitä enemmän olen sitä lueskellut sitä paremmalta se on alkanut vaikuttaa. Omistan myös Kevin Auconin Making Faces -kirjan, mutta mielestäni Makeup makeovers on parempi, suosittelen.