torstai 5. kesäkuuta 2008

Hyvä meikkipohja

Olen vuosien varrella erehtynyt ostamaan jos jonkinmoisia meikkivoiteita, jotka eivät loppujen lopuksi ole sopineet minulle koostumukseltaan, väriltään tai peittävyydeltään. Ajattelin nyt hieman raoittaa hankkimieni uusien meikkiopusten saloja ja kertoa muutamia meikkivinkkejä.


Olen kuullut usealta taholta sanottavan, että kauniin meikin perusta on hyvä meikkipohja. Siis satsaa meikkipohjaan ja pihistä esim. luomiväreissä, sillä eihän kallis luomiväri näytä miltään laikukkaalla ja rasvaisella meikkipohjalla ja sitä paitsi marketeissa on tarjolla kattava valikoima hyviä ja halpoja luomivärejä.



Meikkivoiteita on tarjolla monia eri koostuksia ja tässäpä muutama vinkki mikä koostumus sopii millekin ihotyypille.


Meikkivoidepuikko
On yleensä meikkivoiteen ja peitevärin yhdistelmä ja on siten hyvin peittävä. Parhaiten meikkivoidepuikko sopii kuivaihoisille, joka kärsii iho-ongelmista laikkuisuudesta tai näppylöistä. Hyvän ihon omaavalle henkilölle tuote saattaa olla hieman liian peittävä ja saada aikaan maskimaisen lopputuloksen.


Nestemäinen meikkivoide
On ehkä käytetyin meikkivoidetyyppi, mikä ei sinänsä ole ihme, sillä se sopii lähes kaikille ihotyypeille. Nestemäistä meikkivoidetta on erilaisille ihotyypeille tarkoitetuissa koostumuksissa. Valitettessa nestemäistä meikkivoidetta kannattaa miettiä tarkkaan mitä meikkivoiteelta haluaa, sillä lähes kaikkiin ongelmiin on kehitetty meikkivoide.


Creme meikkivoide
Creme meikkivoide on kehitetty pääasiassa normaalille/kuivalle iholle antamaan täyden peittävyyden samalla näyttäen luonnolliselta. Jos kuitenkin omaa hyvän ihon ja täyttä peittävyyttä ei tarvita, kevyempää lopputulokseen päästään käyttämällä kosteaa meikkisientä.


Mousse meikkivoide
On periaatteessa creme meikkivoide, mutta se on vispattu kuohkeaksi. Mousse meikkivoide on hieman cremeä kevyempää ja lopputulos on luonnollisempi ja kevyempi. Mousse sopii myös vanhemman ihon meikkivoiteeksi, koska se ei keräänny jounteisiin.




Värivoide
On kosteusvoide, johon on lisätty hieman väripigmentejä. Värivoide on kevein kaikista meikkivoiteista ja on erinomainen kesällä ruskettuneella iholla tasoittaen ihon läikikkyyttä.


Creme-to-powder meikkivoide
Helppo ja nopea tapa tehdä meikkipohja, koska erillistä puuteria ei tarvita. Sopii parhaiten rasvaiselle iholle, sillä puuterimainen lopputulos vähentää ihon kiiltoa.


Puuterimeikkivoide
Puuterimaista meikkivoidetta voidaan käyttää kahdella tavalla joko puuterina, jolloin päästään kevyempään lopputulokseen tai sitten kosteana, jolloin lopputulos on hieman peittävämpi. Puuterimainen meikkivoiden on täydellinen teini-ikäiselle, koska se ei sisällä öljyjä ja ei siten tuki ihohuokosia. Se on myös hyvä kivipuuterin korvike korjauksiin ja voidaan levittää joko siveltimellä tai sienellä.


Mineraalimeikkipuuterit
On koostumukseltaan kuin irtopuuteri, mutta tarttuu kiinni ihoon lujemmin ja antaa peittävän lopputuloksen. Lisäksi monet mineraalipuuterit sisältävät vitamiineja ja mineraaleja, jotka hoitavat ihoa. Mineraalipuuteria voidaan levitää siveltimen lisäksi meikkisienellä, jolloin saadaan peittävämpi lopputulos.



Kuinka valitset oikean värisen meikkivoiteen?
Oikean meikkivoidesävyn löytämiseksi suorita viivatesti, jossa valitset silmämääräisesti kolme mielestäsi ihonväriäsi lähinnä olevaa sävyä. Tee jokaisesta meikkivoiteesta viiva pystysuoraa leukaluulta lähtien kaulalle.rasvat ehtivät reagoida meikkivoiteen kanssa ja muuttaa sävyn lopulliseksi sävyksi. Anna meikkivoiteen olla ihollasi noin viisi minuuttia, jotta ihosi omat Tee testi aina luonnonvalossa, ei siis kaupan keinovaloilla. Jos sävyt eivät sulaudu ihoosi tee testi uudelleen eri sävyillä kunnes löydät sopivan. Muista vertaa meikin sävyä kaulasi ihoon ei kasvoihin, sillä kasvojen iho on yleensä punakampi.


Valitse enemmin keltaisempi meikkivoiden kuin pinkki, sillä se näyttää yleensä paremmalta. Valitse vain pinkki silloin, jos kaulasi pohjaväri on pinkki, mikä on hyvin harvinaista. Punertavan sävyiset meikkivoiteet yleensä vain korostavat naaman punakkuutta eivätkä anna kasvoille väriä. (Siihen tarkoitukseen on tehty poskipuna.) Keltaiset sävyt toimivat punakoilla kasvoilla väriä neutralisoivina ja saavat ihon näyttämään nuoremmalta.

Ei kommentteja: