torstai 5. kesäkuuta 2008

Peitevärit oikein

Jos ihosi ei ole täydellinen, olet luultavasti joskus käyttänyt peitevärejä. Peitevärejä myydään monessa muodossa puikkoina, kyninä ja nappeina. Peitevärit ovat tarkoitettu ihovirheiden täsmä peittämiseen. Valitessasi meikkivoidetta tulee ottaa huomioon, että peitevärillä peitetään ihon pahimmat ongelmat eikä meikkivoiteen siten tarvitse olla täysin peittävä.


Peitevärejä on tarjolla, jos jonkin väristä. Mistä sitten tietää, mikä minun pitäisi ostaa? Varmin valinta on keltainen peiteväri, joka neutraloi punaisuutta, maksaläikkiä, acnearpia ja ihon laikukkuutta. Esittelen muutaman peiteväri vaihtoehdon, joilla pääsee hyvin alkuun.


Red neutralizer on hieman keltapohjainen peiteväri, joka on tarkoitettu nimensä mukaisesti neutralisoimaan ihon punaisuutta, häivyttämään värivirheitä ja erinomainen couperosaiholle. Värivoide olisi paras levittää pienellä napakalla tekokuitu siveltimellä ainoastaan ongelmakohdan päälle ja häivyttää esim. sormenpäällä.








Blue neutralizer on punapigmenttinen/lohenvärinen peitevoide ja tarkoitettu hävyttämään sinisyyttä kuten tummia silmänalusia ja mustelmia. Levitys tapahtuu myös tekokuitu siveltimellä ongelma-alueelle ja hävytys sormin.










Mellow-yellow on näistä peiteväreistä keltaisin ja tarkoitettu voimakkaampien punaisten väriongelmien peitoon.










Monissa kosmetiikkaa myyvissä liikkeissä on myös tarjolla paletteja, joissa on kaikki edellä mainitut peitevärit samassa. Henkilökohtaisesti suosittelen hankkimaan blue neutralizerin, koska ennen sen hankintaa vieroksuin kovasti silmänalusten peittoa peiteväreillä, koska ne eivät ikinä näyttäneet luonnollisilta.


Varoituksen sana valokynästä, sillä väärin käytettynä siis peitevärin korvikkeena ihovirheet vain korostuvat eivätkä suinkaan peity. Siis jos omistat silmäpussit älä ihmeessä peitä tummia silmänalusia valokynällä vaan laita valokynää silmäpussin alle ja blue neutralizeria tummiin silmänalusiin, jolloin pussit tummat silmänaluset häipyvät.

Ei kommentteja: