sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Makeup makeovers ja eye candy

Olen viime aikoina uusinut meikkivarastoni lähes kokonaan internetistä tilatuilla tuotteilla, mutta en ole ollut täysin varma kuinka uusia tuotteitani tulisi käyttää oikeaoppisesti. Päätin tilata muutaman meikkiopuksen, joiden avulla saisin kaiken irti uusista tuotteistani.


Tilasin meikkiopukset Amazon.uk:sta, jossa oli suuri valikoima kauneudenhoidon oppaita. Kirjani saapuivat kolmessa arkipäivässä, mistä olin hyvin positiivisesti yllättynyt. Tilaamani meikkiopaat:
-Makeup makeovers: expert secrets for stunning transformations
-Eye Candy
Makeup makeoversin ehdin jo lukea läpi, mutta eye candyn vain selasin.

Makeup Makeovers

Makeup makeovers on meikkiopas, jossa opetetaan tekemään meikki, joka korostaa omia parhaita puolia muttei ole voimakas eli less is more. Kirjoittaja sanookin heti alussa, että hänen meikkaustyylinsä on girl nextdoor. Kirjassa käsitellään meikkisanasto, eri meikkien koostumus eroja ja niiden sopivuutta eri ihotyypeille (nuori/vanha, vaalea/tumma, kuiva/rasvainen), värien valintaa sekä koko meikin tekemistä eri kasvon ja silmien muodoille.

Plussaa: Jokainen meikkausvaihe käsiteltiin jokaiselle kasvotyypille. Sisältää runsaasti havainnollistavia kuvia. Kirja erinomainen meikkiopus, jos etsit apua kuinka tehdä itselle sopivat varjostukset ja silmämeikit, jos kasvosi/silmäsi eivät ole malliltaan basic tai oval.

Miinukset: Odotin, että oppaassa olisi käsitelty useampia eri tyylejä eikä vain yhtä naapurin tyttötyyliä. Olisin myös toivonut, että kirjassa olisi käsitelty sivellintekniikoita, jotka minulla on ehkä vähän hukassa, sillä en ole kauneusalan ammattilainen. Olisin myös toivonut enemmän uusia meikkivinkkejä, joita en vielä tiennyt.

Eye Candy

Eye candy-meikkiopas keskittyy nimensä mukaisesti silmämeikkiin, minkä vuoksi juuri tilasin sen. Nyt täytyy olla täysin rehellinen, selattuani kirjan läpi en löytänyt yhtään silmämeikkiä, joita haluaisin edes kokeilla. Oppaan opettamat meikit eivät sovellu normaaliin käyttöön, ne ovat enemmänkin show-meikkejä tai teinityttöjen värikkäitä meikkikokeiluja.

Plussaa: Meikit on helppo tehdä itse, sillä ohjeet meikkien tekoon ovat selkeät. Kirjan lopussa on käyty läpi muutamien julkkisten esim. Marilyn Monroen ja Audrey Hepburnin meikit.

Miinusta: Liian vähän käyttökelpoisia ohjeita silmämeikin tekoon.

Ei kommentteja: