tiistai 16. maaliskuuta 2010

Xen-tan-itseruskettava

Lupailin lokakuussa, että teen arvostelun Xen-Tan Dark Lotion -itseruskettavasta. Olen testaillut itseruskettavaa vain muutaman kerran, sillä itseruskettavien käyttöni rajoittuu lähinnä kevät-kesä-syksy-ajanjaksolle. Sen verran olen tuotetta kokeillut, että olen ehtinyt muodostaa mielipiteen siitä.

Xen-Tan lupaa antaa tummimman "oliivinsävyisen" rusketuksen ilman rantuja samalla kosteuttaen ihoa.



Xen-tan lotion on väriltään vihreä-ruskeaa, jonka vuoksi tuotteen levittäminen tasaisesti luulisi olevan helppoa, mutta itselläni ongelmia aiheutti kalpea talvikuiva iho. Kuivalle ja kalpealle iholle tuotetta saa hangata aika kauan aikaa ennen kuin tulos on vähimmissäkään määrin tasainen. Loppuvaiheessa levitystä (epätoivoista hinkausta) heti-väriäantava-ainesosa alkaa kuoriutua iholta, mikä lisää levityksen vaikeutta. Tuotteessa myös kielletään kosteusvoiteen levitys alle, ettei epätasainen kosteusvoiteen levitys aiheuta raitaista lopputulosta. Ajattelin kuitenkin seuraavalla kerralla kokeilla levittää kosteusvoidetta iholle noin tuntia ennen itseruskettavan laittoa. Toivottavasti se helpottaisi levitystä.

Tuoksultaan Xen-tan eroaa aika lailla muista käyttämistäni itseruskettavista, sillä siinä on todella voimakas kirsikan (ja joku muu) tuoksu ettei normi itseruskettavan tuoksu tule lainkaan läpi. Itse tykkään tuoksusta, mutta joillekin se voi olla epämiellyttävän voimakas.

Ja sitten itse loppu tulokseen. Xen-tan antaa suhteellisen tasaisen ja luonnollisen näköisen rusketuksen, mutta petyn joka kerta, kun käyn ensimmäistä kertaa levityksen jälkeen suihkussa (min. 3 h levityksen jälkeen), sillä väriaine joka antaa heti ihanan oliivirusketuksen peseytyy pois ja tuntuu kuin rusketusta ei olisi jäänyt lainkaan (vaikka onkin). Uskon kuitenkin, että toistamalla käsittely useammin, rusketuksesta tulee ihana tumma välimeren rusketus.

Sitten se, mikä kaikkia kiinnostaa eli hinta taisin maksaa tästä 236 ml pullosta postikuluineen jotain 20 euroa (ebay). Kallista ainetta, kun vertaa esim. l'orealin sublime bronzeen, jolla pääsee jo suht hyvää lopputulokseen. Suomestakin Xen-tan:ia saa ainakin Innergy-nettikaupasta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oiskohan sulla jotain ennen ja jälkeen kuvia laittaa ?

Anne kirjoitti...

Yritin kyllä, mutta kamerani on sen verran huono ettei värieroa huomaa kuvista. Yritän ottaa uusia kuvia, jos ilmojen kirkastuessa saisi väri erot näkyviin.

Maija kirjoitti...

Itsellä tuli juuri tänään postista Xen-Tan mistiä, eli sellaista suihketta. IHANAA! Levitin tuotteen suihkuttamalla sitä kuorintahansikkaaseen ja hieroin tuotteen sillä iholle! Loistavaa tavaraa jopa minun herkälle iholleni, joka normaalisti saa näppylöitä jo pelkästä itseruskettavapurkin katsomisesta. Ensin pelästyin tummaa väriä, mutta lopputulos oli kuitenkin todella luonnollinen, eikä lainkaan keltainen. Ostan uudestaankin!

Anne kirjoitti...

Itse tykkään eniten Xen-Tan:issa siitä, että rusketus todellakin on luonnollisen värinen. Ostitko Xen-Tan:isi Suomesta vai tilasitko ulkomailta? Haluaisin vielä kokeilla Xen-Tan:in kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa, sillä minulle tuli näppyjä (vain) kasvoihin tuosta normaalista itseruskettavasta, mutta olenkin normaalia taipuvaisempi akneen.

Maija kirjoitti...

Ostan kaiken kosmetiikan Feel Uniquesta (www.feelunique.com). Siellä Mist on suhteellisen edullista (n. 20€) ja koko purkki on riittänyt noin vajaaseen kymmeneen kokovartalon levityskertaan (HUOM kokovartalo!)!

Mä en enää käytä muuta ruskettavaa kun tätä. Harmi vaan, ettei kovin monesta kaupasta tätä löydy, vaan täytyy aina tilata kauempaa... :/