keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Se siitä ostolakosta

Ostolakkoni pissi ihan täysin viime viikonloppuna. Lähdin perjantaina yhdessä kolmen kaverini kanssa viettämään entisen opiskelukaverini tupareita Kuopioon koko viinkonlopuksi. Suunnitelmissa oli lähteä tyttöporukalla shoppailemaan ja baareja kiertelemään. Tarkoitus oli omalla kohdalla pysyä lakossa kaikesta huolimatta, mutta onnettomana pakkaajana olin unohtanut kaikki hiusaineet kotiin. Omatuntoni sallinut täydellistä siivellä eloa, joten jouduin rikkomaan ostolakkoani lakkapullon verran shampoon ja hoitoaineen sain pummittua. Lakkapulloa valitessa en halunnut tyytyä mihinkään matkakokoon, sillä jos aion rikkoa lakkoani niin sama se on rikkoa sitten kunnolla ja niinpä matkaani tarttui 750 ml:n Cutrinin Chooz. Hintaa pullolla oli Hairlekiinissä 10,90 e. Onko kellään kokemuksia tuosta Choozista?

Sitten lakkoa koskeviin hyviin uutisiin. Olen saanut kulutettua loppuun kolme tuotetta Lushin Marilynin lisäksi. Carnier bodysummer, Tigin Catwalk-sarjasta Sexed-up Shampoo ja Sebastinin titanium protecter ovat nyt myös loppuneet. Kaikki purkit olivat jo projektin alkuhetkellä lähes tyhjiä, mutta vihdoinkin sain purkit pois hyllyjä täyttämästä.

Muutama sana loppuneista tuotteista ainoa jonka voisin kuvitella ostavani uudelleen on Sexed-up shampoo, joka sopi hyvin omalle ohuelle hiuslaadulleni joka on aina hieman voluumin tarpeessa. Carnierin bodysummer (on niin vanha etten ole lainkaan varma, että sitä edes myydään enää) oli hyvin levittyvä hieman sävyä antava kosteusvoide, jonka ainoana huonona puolena voisin mainita sen "tuoksun". Kamomillan "tuoksu" oli voiteessa suht voimakas ja kaiketi sen tarkoituksena oli peittää perinteiden itseruskettavan tuoksu. Omaa nenääni tuoksu otti sen verran etten voidetta toistamiseen tule ostamaan. Sebastianin jätettävä hoitoaine oli ok, muttei se ihmeitä tehnyt. Samaan hintaa tai halvemmalla saan omaan päähän paremmn sopivia jätettäviä hoitoaineita.


Ympäristöihmisenä tunnen suurta syyllisyyttä heittäessäni tyhjiä kosmetiikkatuotteiden muovipurkkeja roskiin. Tuleeko teille koskaan vastaavanlaista tunnetta? Mietittekö jo ostaessanne tuotteiden pakkauksia? Toivoisin, että tulevaisuudessa tuotteiden valmistajat tai jälleenmyyjät olisivat vastuussa tuotepakettien hävityksestä/kierrätyksestä.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Sexed-Up sh+ha on ikävä kyllä lopetettu aikoja sitten, itsekin tykkäsin kovasti. :/

Anne kirjoitti...

Apua, en tiennyt ettei niitä valmisteta enää... olisin ehkä pihistellyt tuota shampoota vielä vähän pitempään:(