keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Nettisurffailua

Surffailin eilen netissä ja eksyin tälläiselle sivulle, jossa eräs ihotautilääkäri (jolla on oma kosmetiikkasarja) kertoo miksi mineraalimeikit eivät ole niin hyviä kuin niiden väitetään olevan.
Linkki:
Ihotautilääkärin mukaan mineraalimeikit voivat altistaa kulta-allergialle, sillä niissä on runsaasti metallioksideja. Uskotteko tähän?

Itse olen vähän skeptinen, mitä tuohon kulta-allergiaan tulee, sillä sisältäväthän normaalitkin meikkivoiteet rauta- ja titaanioksideja siinä missä mineraalimeikit. Tietenkin metallioksidien osuus mineraalimeikeissä voi olla suurempi kuin normaaleissa. Tuli tässä vaan mieleen, että eikös toi Dr. Baumann ole juuri niitä kosmetiikkasarjoja, joita mainostetaan luonnonmukaisena ja ihotautilääkäreiden suosittelemana sarjana, vaikka ei oikeastaan poikkea paljoakaan normikosmetiikasta. Niin, että taitaa tohtorilla olla oma lehmä ojassa. Voin tietenkin olla väärässä, korjatkaa jos on parempaa tietoa.
Toinen artikkeli, johon törmäsin surffaillessani internetin ihmeellisessä maailmassa kertoi tupakkajuonteista, joita on ilmestynyt ihmisille, jotka eivät ole ikänänsä polttaneet. Artikkelin mukaan tarkemmassa tarkastelussa oli ilmennyt, että pääasiassa naiset joivat päivittäin runsaastivettä pullostan kärsivät tästä ongelmasta. Erityisesti urheilujuomapulloista ja muista pieni kaulaisista/suisista pulloista juodessa suu menee samaan asentoon kuin polttaessa tupakkaa ja näin aiheuttaa ryppyjä. Eli jos juotte päivittäin runsaasti vettä pullosta hankkikaa pullo, jossa on iso suu niin ei tule ryppyjä. Heh, suosittua, että aiheuttaisi tuon kaltaisia ongelmia. Niin ja tosiaan pitäs varmaan hankkia uus elämä, kun on aikaa perehtyä tälläsiin artikkeleihin.

Ei kommentteja: