keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Mario Badescu -tuotteet

Lupasin tehdä arvostelun käyttämistäni Mario Badescu ihonhoitotuotteista. Omistan kolme sarjan tuotetta: Drying Cream, Kera Moisturizer ja Healing Cream. Drying Cream:ia ja Kera Moisturizer:ia olen ehtinyt kokeilla jo useamman kuukauden, mutta Healing Cream on uusi tuttavuus, jonka tilasin samalla kun tilasin uuden Kera Moisturizer:in. Otin Mario Badescu-tuotteiden kotisivulta kuvaukset tuotteista.

Drying Cream:

Acne cream that conceals! Drying Cream is an effective treatment to dry up small under the surface bumps and pimples. Just a few dabs smoothed on the erupted areas prevent pimples from getting larger and spreading out of control. Aloe rich cream conceals and heals erupted pimples.

How to Use: Apply sparingly on pimples by dabbing with fingertip until cream blends into the skin. Best when applied after moisturizer, before make-up.

Ingredients: Deionized Water, Zinc Oxide,Aloe, Beeswax,Cetyl Alcohol,Lemon Extract, Colloidal Sulfur,Ervol,Octyl Palmitate,Ichthammol,Polysorbate 80, Titanium Dioxide,Polyglycerylmethacrylate (and) Propylene Glycol

Tilasin drying creamin, koska yhteen väliin kaikki YouTube gurut vannoivat sen nimeen. Kaiken sen hehkutuksen jälkeen pettymys oli suuri, kun voide ei kyennytkään yhden yön ihmeparannukseen omien finnieni kohdalla. Voide kyllä rauhoittaa ärtyneitä finnejä, mutta pikku näppyjä se ei poista ( tarkoitan niitä pikku kohoumia leuassa, jotka ei ns. ole finnejä). Voide haisee todella voimakkaasti rikille enkä sen vuoksi viitsi joka ilta käyttää, vaikka teho varmaan paranis jos käyttö olisi jatkuvaa. Voiteen mainostetaan toimivan peiteaineena. Ymmärrän kyllä mitä peiteaine ominaisuudella tarkoitetaan, voidehan levittyy valkoisena iholle ja siten peittää hieman punaisia näppyjä, mutta itse en lähtisi korvaamaan sillä tavanomaista peiteainetta.

Healing Cream:

Prevent acne scars with this sulfur based cream that speeds up the healing process of red, irritated, acne erupted skin. Balsam Peru helps protect delicate, healing skin while it soothes and minimizes redness. Its healing properties work immediately on acne prone areas preventing minor pimples from becoming inflamed. Oil-free formula.

How to Use: Apply on red, irritated or erupted areas on the face before moisturizer. May be used alone on very sensitive skin.

Beauty Tip: Perfect for a post-wax or post-shave treatment to soothe and calm skin.

Ingredients: Balsam Peru,Polyglycerylmethacrylate (and) Propylene Glycol,Herbal Extract,Bismuth Subgallate

Healing creamistä on tulossa ehkä yksi suosikeistani Kera Moisturizer:in ohella ihohoidon saralla. Käytän voidetta yhdessä Kera Moisturizer:in kanssa ja ihoni on huomattavasti vähemmän ärtynyt ja punainen etenkin näpyt ovat rauhoittuneet. Olen myös huomannut, että näppyjen määrä on ehkä hieman vähentynyt, mutta varmaksi en voi sanoa sillä olen testannut tuotetta vasta viikon verran.

Kera Moisturizer:

Dry, couperose and sensitive skin will benefit from this richly moisturizing lotion made with Keratoplast, a calming botanical ingredient to reduce redness and irritation. Also contains skin-soothing Oatmeal. For a basic regimen use with our Keratoplast Cream Soap and Keratoplast Cleansing Lotion.

How to Use: After cleansing and toning, apply daily all over face, avoiding eye area.

Ingredients: Deionized Water, Keratoplast,Polyglycerylmethacrylate (and) Propylene Glycol,Carnation Oil,Glycerin, Oatmeal, Pentavitin

Kera Moisturizer on ehdottomasti lemppari kasvorasvani, vaikka en kärsikkään couperosaihosta. Ihoni on nykyisin kuitenkin huomattavasti kuivempi ja herkempi kuin ennen rottakuuria (ihoani voisi luonnehtia nykyään hieman kuivaksi tai normaaliksi, johon tulee hieman epäpuhtauksia). Voide rauhoittaa ärtynyttä ja punaista ihoa sekä kosteuttaa sopivasti. Täytyy kyllä mainita, että avopuolisoni kokeili voidetta talven kuivimpaan aikaan eikä se ollut tarpeeksi kosteuttava hänen iholleen ( avopuolisollani on kuivaiho). Kuten jo mainitsin, ostin toisen purkin tätä rasvaa ja taitaa olla elämäni ensimmäinen kerta, kun pysyttelen samassa rasvassa.

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Mikä bloggeria vaivaa?

Olen yrittänyt tehdä postausta Mario badescu -ihonhoitotuotteista, mutta bloggeri ei sitten millään halua tallentaa postausta. Teksti on hävinnyt jo kaksi kertaa eikä kuvatkaan lataudu. Mikä mättää???

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Rakennekynnet ja kynsien koristelua

Innostuin Thaimaanmatkallamme ihan hirveesti kynsistä siis kynsitaiteesta/ koristelusta. Lomakohteemme oli täynnä kynsisalonkeja, joilla oli tarjolla mitä hienoimpia mallikynsiä. Parhammillaan koritukset olivat suoraan sanottuna pieniä taideteoksia. Laitoin yhdessä kynsisalongissa akryylikynnet ranskalaisella manikyyrillä, mutta koristukset jäivät laittamatta. Kotia päästyämme halusin päästä kokeilemaan kynsitaidetta, joten tilasin itselleni ebaystä nail art-koristelulakkoja 24 kpl samalla kun tilasin akryylikynsien tarvikkeet. Akryylisetti oli yllättävän halpa taisi maksaa alle 10 euroa ja nail art-lakat hieman yli kympin.

Olen nyt muutamana päivänä harjoitellut tuota kynsien koristelua, mutta ehdin aina sotkea lakan ennen kuin se ehtii kuivua. Kuten kuvasta näkyy oon kyllä ihan alottelija kun kynsien koristelusta puhutaan. Laitoin muuten täydennykset 3 viikkoa olleisiin akryylikynsiin saas nähdä miten kestää, sillä geelikynnet tippu jo parissa päivässä, kun itse laitoin (viikon kun ammattilainen laitto). (Kuva: Lakka OPI Japanese Rose Garden, koristelu nail art- lakat)

Se siitä ostolakosta

Ostolakkoni pissi ihan täysin viime viikonloppuna. Lähdin perjantaina yhdessä kolmen kaverini kanssa viettämään entisen opiskelukaverini tupareita Kuopioon koko viinkonlopuksi. Suunnitelmissa oli lähteä tyttöporukalla shoppailemaan ja baareja kiertelemään. Tarkoitus oli omalla kohdalla pysyä lakossa kaikesta huolimatta, mutta onnettomana pakkaajana olin unohtanut kaikki hiusaineet kotiin. Omatuntoni sallinut täydellistä siivellä eloa, joten jouduin rikkomaan ostolakkoani lakkapullon verran shampoon ja hoitoaineen sain pummittua. Lakkapulloa valitessa en halunnut tyytyä mihinkään matkakokoon, sillä jos aion rikkoa lakkoani niin sama se on rikkoa sitten kunnolla ja niinpä matkaani tarttui 750 ml:n Cutrinin Chooz. Hintaa pullolla oli Hairlekiinissä 10,90 e. Onko kellään kokemuksia tuosta Choozista?

Sitten lakkoa koskeviin hyviin uutisiin. Olen saanut kulutettua loppuun kolme tuotetta Lushin Marilynin lisäksi. Carnier bodysummer, Tigin Catwalk-sarjasta Sexed-up Shampoo ja Sebastinin titanium protecter ovat nyt myös loppuneet. Kaikki purkit olivat jo projektin alkuhetkellä lähes tyhjiä, mutta vihdoinkin sain purkit pois hyllyjä täyttämästä.

Muutama sana loppuneista tuotteista ainoa jonka voisin kuvitella ostavani uudelleen on Sexed-up shampoo, joka sopi hyvin omalle ohuelle hiuslaadulleni joka on aina hieman voluumin tarpeessa. Carnierin bodysummer (on niin vanha etten ole lainkaan varma, että sitä edes myydään enää) oli hyvin levittyvä hieman sävyä antava kosteusvoide, jonka ainoana huonona puolena voisin mainita sen "tuoksun". Kamomillan "tuoksu" oli voiteessa suht voimakas ja kaiketi sen tarkoituksena oli peittää perinteiden itseruskettavan tuoksu. Omaa nenääni tuoksu otti sen verran etten voidetta toistamiseen tule ostamaan. Sebastianin jätettävä hoitoaine oli ok, muttei se ihmeitä tehnyt. Samaan hintaa tai halvemmalla saan omaan päähän paremmn sopivia jätettäviä hoitoaineita.


Ympäristöihmisenä tunnen suurta syyllisyyttä heittäessäni tyhjiä kosmetiikkatuotteiden muovipurkkeja roskiin. Tuleeko teille koskaan vastaavanlaista tunnetta? Mietittekö jo ostaessanne tuotteiden pakkauksia? Toivoisin, että tulevaisuudessa tuotteiden valmistajat tai jälleenmyyjät olisivat vastuussa tuotepakettien hävityksestä/kierrätyksestä.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Thaimaan matkan saldoa

Ennen Thaimaan matkaa kaikki sanoivat, että tulet ostelemaan sieltä aivan sairaana vaatteita, ettei kannata pakata paljoa. Toisin kävi, vaateostokseni rajoittuivat kahteen hameeseen ja bikineihin. Joten täytyihän minun, jollakin se tyhjä matkalaukku täyttää. Tässä on muutamia kosmetiikkaostosiani.




-Cute Press Honey Cleansing Gel
-Botanics moisturising Oil Cleanser
-Neutrogena Wave

-Tellme Facial Mineral Water
-Chanel Mat Lumiere (20 Clair)
-Chanel Les Ombres 81 Beiges Velours-Paletti
-2 Maybellinen maskaraa
-Anna Sui Flight of Fancy -hajuvesi


-Lesasha suoristusrauta

Kuvista unohtuivat hiusvärit ja kysitarvikkeet, jotka ostin.

Ajattelin tehdä arvostelut ainakin Chaneleista, Wavesta ja suoristusraudasta.Vai haluatteko, että arvostelen kaikki vaikka eivät olekaan saatavilla Suomesta käsin?

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Xen-tan-itseruskettava

Lupailin lokakuussa, että teen arvostelun Xen-Tan Dark Lotion -itseruskettavasta. Olen testaillut itseruskettavaa vain muutaman kerran, sillä itseruskettavien käyttöni rajoittuu lähinnä kevät-kesä-syksy-ajanjaksolle. Sen verran olen tuotetta kokeillut, että olen ehtinyt muodostaa mielipiteen siitä.

Xen-Tan lupaa antaa tummimman "oliivinsävyisen" rusketuksen ilman rantuja samalla kosteuttaen ihoa.



Xen-tan lotion on väriltään vihreä-ruskeaa, jonka vuoksi tuotteen levittäminen tasaisesti luulisi olevan helppoa, mutta itselläni ongelmia aiheutti kalpea talvikuiva iho. Kuivalle ja kalpealle iholle tuotetta saa hangata aika kauan aikaa ennen kuin tulos on vähimmissäkään määrin tasainen. Loppuvaiheessa levitystä (epätoivoista hinkausta) heti-väriäantava-ainesosa alkaa kuoriutua iholta, mikä lisää levityksen vaikeutta. Tuotteessa myös kielletään kosteusvoiteen levitys alle, ettei epätasainen kosteusvoiteen levitys aiheuta raitaista lopputulosta. Ajattelin kuitenkin seuraavalla kerralla kokeilla levittää kosteusvoidetta iholle noin tuntia ennen itseruskettavan laittoa. Toivottavasti se helpottaisi levitystä.

Tuoksultaan Xen-tan eroaa aika lailla muista käyttämistäni itseruskettavista, sillä siinä on todella voimakas kirsikan (ja joku muu) tuoksu ettei normi itseruskettavan tuoksu tule lainkaan läpi. Itse tykkään tuoksusta, mutta joillekin se voi olla epämiellyttävän voimakas.

Ja sitten itse loppu tulokseen. Xen-tan antaa suhteellisen tasaisen ja luonnollisen näköisen rusketuksen, mutta petyn joka kerta, kun käyn ensimmäistä kertaa levityksen jälkeen suihkussa (min. 3 h levityksen jälkeen), sillä väriaine joka antaa heti ihanan oliivirusketuksen peseytyy pois ja tuntuu kuin rusketusta ei olisi jäänyt lainkaan (vaikka onkin). Uskon kuitenkin, että toistamalla käsittely useammin, rusketuksesta tulee ihana tumma välimeren rusketus.

Sitten se, mikä kaikkia kiinnostaa eli hinta taisin maksaa tästä 236 ml pullosta postikuluineen jotain 20 euroa (ebay). Kallista ainetta, kun vertaa esim. l'orealin sublime bronzeen, jolla pääsee jo suht hyvää lopputulokseen. Suomestakin Xen-tan:ia saa ainakin Innergy-nettikaupasta.

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Projekti lähti käyntiin

Ensimmäinen project 10 pan tuote on loppu eli sain vihdoinkin käytettyä LUSH:in Marilyn hiusnaamion loppuun. Tuskin tulen uutta Marilyniä ostamaan, vaikka se tekikin hiuksistani aivan samattisen pehmeät. Sain tästä 225g:n purkista ainoastaan 4 käyttökertaa ja hinta muistaakseni oli kympin tienoilla, aika tyyris tuote. Naamio lupaa myös tuoda esiin vaaleita korostuksia hiuksiin, mikä ei omassa värjätyssä tukassani ollut huomattavissa, mutta värin epäpuhtaudet se poisti. Taisin jo arvostella tämän tuotteen ensimmäisen käyttökerran jälkeen, jolloin suorastaa inhosin tuotetta sen voimakkaan hajun ja vähäisten tulosten vuoksi, mutta useamman kerran käytettyäni olen jo hieman alkanut pitää siitä.

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Apua melkein jo sorruin...

Päätin tänään pitkästä aikaa katsastaa kosmetiikkablogi tarjontaa ja päädyin ostalakossa -blogin sivuille ajatellen, että juuri sellainen blogi jota tarvitsen oman ostolakon innoittamiseen. Toisin kuitenkin kävi luettuani ainakin pari tuntia putkeen Virven postauksia ja olin jo valmis ostamaan kaiken mistä hän postauksissaan kertoo. Yhdessä postauksessa hän kertoo kuinka oli ostanut Lidl:istä kosmetiikkaa pelkästää kauniiden purkkien takia. Valitettavasti minunkin piti tänään asioida kyseisessä kaupassa "mehuostoksilla" ja pakkohan minun oli kaydä vilkaisemassa Virven mainitsemia tuotteita.

Uskokaa tai älkää koko ostlakko oli mennä pilalle Lidl:in kosmetiikan takia ja vieläpä tuotteiden joita tuskin muuten en olisi vilkaisutkaan. Pistin kehiin koko itsekurini ja selvisin kuin selvisinkin ulos ilman kosmetiikkaa. Oisittepa kuulleet sisäisen taistoni, se meni jotenkin näin... oooh, onpa tosiaan ihania purkkeja... niin mutta et sä käytä mitään markettivartalovoiteita... mut nää ei oo ku 2,50 euroo... siis 2,50 euroa kankkulan kaivoon ja lisää täytettä kaappiin, joka on muutenkin ihan liian täynnä.... mut oishan nää ihania... laske se purkki ja kävele pois, NYT HETI. Joo kyl mä varmaan sen viisi minuuttia hypistelin niitä kahta tuotetta, jotka siellä oli jäljellä. Aika säälittävää...

BTW, aivan ihana se Virven ostolakossa-blogieenkä kyl oo ainoa joka on sitä mieltä seuraajien määrästä päätellen:)

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Project 10 pan

Ajattelin aloittaa project 10 pan:in kuten useat youtube beauty gurut (kuten lollipop26 ja AllThatGlitters21) ovat tehneet. Tämä siis tarkoittaa, että en saa ostaa uutta kosmetiikkaa ennen kuin olen käyttänyt vähintään kymmenen jo omistamaani tuotetta loppuun. Tämä projekti on erittäin tarpeen juuri minunlaisilleni kosmetiikan keräilijöille, joilla kaapit pursuavat kosmetiikkaa ja rahaa kuluu kosmetiikkaa enemmäin kuin olisi sallittavaa.

Luulenpa, että tästä tulee erittäin vaikeaa, sillä olen ns. hamstraaja, en yleensä koskaan käytä tuotetta loppuun ennen kuin olen ostanut uuden vastaavan tuotteen ja niinpä hyllyni notkuvat lähes käytetyistä 1/3 täysistä purkeista ja purnukoista.

Tällä hetkellä varteen otettavia project 10 pan tuotteita ovat
-Garnier body summer itserskettava, jossa noin sentti pohjalla
-Sebastian titanium protector leave-in conditioner, joka on lojunut hyllyssäni ainakin pari vuotta
-Lush marilyn, jonka parasta ennen päivä oli pari viikkoa sitten
-ripsari

Projektiin sopivia tuotteita etsiessäni törmäsin pariin tyhjään shampoo pulloon, joita olen jemmannyt aivan liian täydessä kylpyhuoneen kaapissa. Todella outoa hamstraamiseni on saavuttanut uusia ulottuvuuksia, sillä hamstraan jo tyhjiä pulloja, hmm. No, en aio laskea näitä tuotteita projektiin mukaan, sehän olisi huijausta, jos valmiiksi tyhjät purkit laskettaisiin.

torstai 11. maaliskuuta 2010

Lomalla

Perimmäinen syy tähän tarkoituksen mukaiseen bloggauksen ja sitä kautta kosmetiikkaostosten välttämiseen oli tiukka säästökuuri Thaimaan lomamatkaa varten. Tulimme muutama viikko takaperin avopulisoni kanssa takaisin Suomeen 2 viikon lomalta Thaimaasta. Matka Thaimaaseen oli meille molemmille ensimmäinen. Tässä muutamia kuvia matkaltamme...


Poda-saarella

Auringonlasku hotellimme kattoterassilta

Matkallamme löysin todella mielenkiintoisen kosmetiikkamerkin nimeltä Gino McGrey, joka on korealainen meikkisarja. Käsittääkseni tämä meikkitaiteilija Gino McGrey on luonut tämän "ammattilaissarjan", jota myydään Tesco Lotus- tavarataloissa sijaitsevissa Beauty Buffet-myymälöissä. Rakastuin eri toten sarjan huulituotteisiin, sillä suoraan sanottuna en ole ikinä löytänyt näin hyvää ja halpaa huulipunaa ja -kiilleetä vetävät vertoja sekä MAC:lle että YSL:lle. Muutkin tuotteet olivat ihan laadukkaita, vaikka eivät kyllä huulituotteille vetäneet vertoja. Suosittelen testamaan sarjaa, jos satutte Aasiassa liikkuessanne törmäämään siihen.

Gino McGray- tuotteet

Hei

Viime postauksesta onkin jo kulunut useampi kuukausi. Oon ihan tarkoituksella pyrkinyt jättämään kosmetiikkabloggauken, sillä mitä enemmän bloggaan ja mitä enemmän luen muiden kosmetiikkabloggareiden blogeja, sitä enemmän tulee osteltua kosmetiikkaa. Kosmetiikka ja eritoten meikit ovat kuitenkin osoittautuneet oikeaksi henkireiäksi, sillä rakastan kosmetiikan ostamista ja meikeillä "leikkimistä" sekä youtube meikkivideoita. Meikit ovat minulle tapa rentoutua eikä niinkään väline, jota käytän vain kaunistautumiseen.

Minulla on kuitenkin ongelma, en osaa olla ostamatta uutta kosmetiikkaa. Yritän jatkossa pitää ostot minimissään, no ainakin karsia kaikista turhimmat pois. Mutta nyt täytyy tunnustaa, että tälläkin hetkellä minulla on tulossa muutama paketti.

P.S. Cherry Culture:ssa oli -20% kaikista tuotteita 10-15.3 välisenä aikana alennuskoodilla MMM2010 (se kyl näkyy siellä sivullakin). Lisäksi lähes kaikki NYX:in tuotteet oli alennuksessa, joten jos NYX kiinnostaa nyt kannattaa kokeilla.