lauantai 28. kesäkuuta 2008

Small Talk

Kävin vast'ikää kampaajalla, jolla en ollut käynyt koskaan aikaisemmin. Syy siihen, että hylkäsin luottokampaajani oli se etten ole viikolla kotipaikkakunnallani vaan työskentelen toisella paikkakunnalla. Tämä kampaajan vaihto osottautuikin ihan hyväksi valinnaksi, sillä pyytäessäni ns. lähes saman leikkauksen ja värjäyksen, uusi kampaaja teki siitä erilaisen, mutta silti juuri sen mitä pyysin. Joten hiusteni pääväri on edelleen blondi ja alla on edelleen tummaa, mutta nyt vaalea väri on raitoina ja hiukseni on kerrostettu huomattavasti voimakkaammin.



Lisäksi uusi kampaajani käytti eri hiustenhoito sarjaa nimittäin Tigiä, jota luottokampaajallani ei ole. Laittaessaan hiukseni uusi kampaaja käytti Tigin Bed Head- sarjan Small Talkia, joka tuoksui ihan taivaalliselle ja sai hiukseni näyttämään tuuheilta. En tietenkään voinut olla ostamatta näin mahtavaa tuotetta, mutta budjetti ei olisi kestänyt sen ostoa Suomesta. Niinpä tuli taas vierailtua StrawberryNetissä. (Kuva on myös sieltä)



Tilasin tuotteen pari viikkoa sitten ja sain sen viime viikolla. Arvosteluksi en voi muuta sanoa kuin, että rakastan sitä!!!


Makeup storen luomivärit ja muuta höpötystä

Niin sain nyt vihdoinkin otettua kuvia niistä viime shoppailureissun saannosta. Samalla innostuin ottamaan hieman kuvia muustakin kuin meikeistä, joten pääsette/joudutte katselemaan kuvia myös muista viime aikaisista ostoksistani.


Tässä on nyt ne luomivärit, joista mainitsin aikaisemmin eli Tie ja Brown sugar. Näyttävät todella perus luomiväreiltä, mutta minulta puuttuu juuri perusvärit hyvälaatuisilta merkeiltä. Molemmat olivat siis helmiäisluomivärejä, mutten edelleenkään ole päässyt testaamaan niitä. (Edelleen silmäluomeni punoittavat, mutta huomattavasti vähemmän ja turvotuskin on laskenut. Oli kai jokin tulehdus luomissa, sillä silmät eivät olleet tulehtuneet.) Infoan laadusta ja väreistä enemmän heti toivuttuani.


Tie ja Brown sugar

Nyt muihin kuviin. Eräs lempiharrastuksistani on korut, teen niitä itse ja tykkään myös ostella niitä. Täytyy myöntää, että omista aivan liikaa koruja ja tässä on muutama niistä. Keskimmäisen korun voitte varmaa tunnistaa H&M valikoimaan kuuluvaksi, ostin sen samalla shoppailureissulla kuin edellä esitellyt luomivärit. Loput korut ovat desing by me eli oman käden jälkeä. Pidän koruista, jotka ovat suheellisen yksinkertaisia ja helppo yhdistää moniin vaatteisiin. Olen viime aikoina ollut kovasti turkoosin ja merenvihreän perään, jonka vuoksi taisi tuo H&M "rihkama" tarttua mukaan.



Omat simpukkakorut ja H&M-luomus


Olen vuosikausia haaveillut ostavani rullaluistimet, jotka olisivat minun ihka omat. Tähän asti olen rullaluistellut veljeni vanhoilla rakontekijöillä, jotka ovat peräisin ihanalta 90-luvulta. Nyt kuitenkin satsasin omiin rulliksiin, kun sai kerrankin todella halvalla hyvän merkkiset. Maksoin näistä K2:n Athena rulliksista noin 55 euroa. Halvalla lähti vai mitä? Kävin tänääm vähän testailemassa ja hyvät olivat. Minä toisaalta olin kaikkea muuta kuin hyvä, taisin näyttää vähän Banbilta jäällä siis meno oli aluksi tosi huteraa. Luulempa, että kun muutaman kerran saa käytyä niin eiköhän tuo rullistelu ala sujua. (Eiks oo söpöt rullikset ja samalla tukee rintasyövän vastaista toimintaa. Tosi jees!)



Meikkivinkkejä

Olen aikasemmissa postauksissa käynyt läpi meikkipohja ja varjostusten tekoa. Nyt ajattelin siirtyä silmämeikkiin käsitellä sen värimaailmaa. Vinkkini perustuvat pääasiassa Makeup makeovers- kirjaan, jota käytin myös muutamassa kuvassani rekvisiittana.


Idea tähän postaukseen lähti siitä, että olen vuosien ajan ostellut kaikenlaisia kivoja luomivärejä miettimättä sen kummemmin sopivatko ne minulle tai sopivatko ne yhteen minkään muun luomivärini kanssa. Eniten herätestoksia on tullut tehtyä tummimman sävyn suhteen myös lähes identtisia vaalean sävyisiä luomivärejä on kertynyt uskomaton määrä kaapin perukoille. (Niitä en edes ole viitsinyt esitellä blogissani.)


Mielestäni Makeup makeoverin kirjoittaja Ropert Jones sanootodella osuvasti luomiväreistä, "Luomivärin on tarkoitus saada silmäsi erottumaan tai "pop", ei niinkään täydentää tai heikentää/vähentää silmiesi väriä." Luomivärin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon silmiesi ja ihosi väri, jotta luomiväri toisi esiin oman luonnollisen silmiesi värin parhaalla mahdollisella tavalla.

Makeup makeover ja muutamia luomivärejäni

Silmien väri

Sininen
Rajaus: Lämpimän ruskea (warm brown), Harmaan ruskea
Luomiväri: Lämpimät harmaan ruskeat sävyt, Pehmeät persikan sävyt, Runsaat lämpimät ruskeat sävyt


Vihreä
Rajaus: Punaruskea, Harmaan ruskea, Purppura/sinipunainen (purple)
Luomiväri: Lämpimät harmaan ruskeat sävyt, Syvät purppuran sävyt, Pehmeät persikan sävyt, Pehmeät violetin sävyt, Kullan ruskeat sävyt



Ihania luomivärisävyjä Mschic- merkiltä


Ruskea

Rajaus: Runsaan ruskea, Hiilenmusta, Harmaan ruskea (taupe), Purppura/sinipunainen (purple)
Luomiväri: Vaalea mahonki, Hiilenmusta, Purppuran sävyt, Kullan ruskeat sävyt, Sinisen sävyt, Vihreän sävyt

Harmaat
Rajaus: Hiilenmusta, Syvä ruskea
Luomiväri: Kylmät ruskean sävyt, Purppuran sävyt, Hiilenmusta



Yllä olevassa taulukossa on esitetty muutamia sävyjä, jotka ainakin sopivat kyseisille silmien väreille. Taulukossa ei kuitenkaan ole otettu huomioon kaksisävyisiä silmiä, kuten sinivihreitä tai vihreän ruskeita. Sinivihreille silmille sopivat vihreiden ja sinisten silmien sävyt, vihertävän ruskeille taas vihreä silmäisten sävyt. Päivämeikissä vaaleaihoisilla tummat sävyt saattavat olla liian tramaattisia ja puolestaa tumma ihoisilla vaaeat sävyt saattavat olla liian silmiin pistäviä, mutta iltameikkissä tramaattisuus on vain hyvästä.


Meikkioppaassa oli mielestäni esitelty mielestäni hyvä perus meikkipaletti, josta jokaisen tytön olisi hyvä aloittaa meikkipalettinsa kokoaminen. Meikkipaletissa oli hyvässä suhteessa vaaleita, keski-, ja tummia sävyjä. Palettiin kuului myös matta- sekä helmiäissävyjä.


Paletin sisältö:

Vaaleat sävyt
-Ihonvärinen helmiäinen
-Beige helmiäinen
-Kulta helmiäinen
-Matta hiekansävyinen

Keskisävyt
-Matta harmaan ruskea (taupe)
-Matta roosa
-Matta tumma harmaan ruskea
-Matta caramel
-Matta mahonki

Varjostussävyt
-Kullan ruskea helmiäinen
-Matta tumman ruskea
-Matta burgundy (purppuran punainen/tumma punaviini)
-Matta musta



Paletti on suoraa kuvan sivulta ja värit ovat samassa järjestyksessä kuin kirjassa, joten se voi antaa hieman osviittaa väreistä.




Makeup makeovers ja muutamia meikkejäni


Sori, kuvat ei ole laadultaan mitään parhaita. Koittakaa kestää. Saa muuten taas tehdä korjauksia ja kommentoida jos siltä tuntuu.

torstai 26. kesäkuuta 2008

Ja taas uusia luomivärejä

Apua, miten on mahdollista, että aina kun menen kosmetiikkaliikkeeseen menetän kaiken itsehillinnän. Eilen kävin kavereiden kanssa shoppailemassa alennusmyynneissä ja minä eksyin tietenkin Makeup storeen. Eihänsiellä tietenkään ole mitään alennuksessa ja kaikki meikit on aivan järkyttävän hintaisia, mutta pakko oli taas saada jotain mukaan. Kaikista parasta/pahinta tässä on se, että olin edellisenä päivänä tehnyt jo meikkitilauksen netissä ettei sitten tarvitse ostaa tuolta Makeup storesta ja maksaa niitä suolasia hintoja. No nyt loppuu tää avautuminen omasta säälittävyydestä ja itsekurin puuttumisesta.


Toinen luomiväreistä, jonka ostin oli Brown Sugar. Alla oleva kuva on Makeup storen sivuilta eikä mielestäni anna oikeaa kuvaa luomiväristä. Luomiväri enemmän rusehtava kuin kuva antaa ymmärtää. Toinen ostokseni oli lämpimän sävyinen ruskea luomiväri Tie, mutta kyseistä luomiväriä ei ollut Makeup storen sivuilla. (Yritän ottaa luomiväristä kuvan jossain vaiheessa, mutta en mene takuuseen aikataulusta.) Molemmat luomivärit sisälsivät kilmalletta, mutta määrästä en vielä osaa sanoa, kun en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Heräsin tänään silmät niin turvoksissa ja punaisina etten uskaltanut laittaa lainkaan silmämeikkiä. Taitaa olla homeessa tämä kesäkämppä, kun silmiä ei aamulla saa auki.

Niin niistä tilauksista, itseasiassa minulle on tulossa kaksi ihanaa pakettia. Toinen odottelee jo postissa ja sisältää yhden Tigin tuotteen. Ihastuin ihan hirveesti kyseiseen tuotteeseen, kun kampaajani laittoi sitä hiuksiini viime leikkauksen yhteydessä. Toisen tilauksen taas tein vasta eilen ebayssa, joten taitaa tulla vasta parin viikon päästä. Paketti sisältää taas ben nye meikkejä, pari luomiväriä jne. näette sitten, kun paketti ilmestyy.

maanantai 16. kesäkuuta 2008

Mietteitä

Viime aikoina on ilmestynyt ihan hirveesti uusia kosmetiikka/muotiblogeja blogilistalle. Tuntuu, että alkaa olla yli tarjontaa, kun ei ehdi/jaksa edes katsastaa kaikkia uutuuksia. Tähän asti ole uskollisesti kirjoitellut ainoastaan kosmetiikasta ja ihonhoidosta, mutta tämän aihepiirin runsaan tarjonnan vuoksi ajattelin ettei jatkossa aiheesta poikkeaminen haittaisi.
Ihmettelen yhä kuinka rohkeita ihmiset ovat, kun he uskaltavat pitää blogejaan omalla nimellään tai näyttää kuvansa blogissaan. Olen kaiketi vainoharhainen, kun luulen että ihmiset väärinkäyttäisivät kuviani tai henkilötietojani, jos esittelen niitä blogissani. Pelkään myös, että tuleva työnantajani saisi vihiä blogistani, jos paljastan liikaa, mikä voisi vaikeuttaa ylenemistä tulevaisuudessa. Tekniikan alalla tälläistä höpöhöpö blogia ei varmaan katsottaisi kauhean hyvällä.
No pitää tähän postaukseenkin vielä jotain kosmetiikka-asiaa lisätä. Viime postauksesta unohtui mainita, että valovärit ovat imartelevia tummalla iholla ja vaaleaa ihoa tulisi mielummin varjostaa.
Löysin muuten vihdoin ja viimein niitä anytimen tuotteita tarjouksesta ja ostin pari combo luomiväriä, mustan rajauskynän, kaksi huulikiiltoa sekä ripsarin. Kokohoito tuli maksamaan noin 13 euroa. Olin erittäin tyytyväinen tuotteiden hinta-laatu-suhteeseen: Rajauskynä oli ennestään tuttu tuote ehkä ainoa anytimen tuote, jota olen käyttänyt reiluun 12 vuoteen. Ripsari oli ok. Luomivärien kaksi vaaleaa sävyä olivat hyviä, mutta tummin sävy oli pettymys. Huulikiillot tuoksuivat hyvälle, mutta väriä vain aavistus, silti ok. Taidan käydä hanstraamassa pari ripsaria kun kerta ovat niin halpoja.
Tänään koitaa vihdoinkin kauan odotettu päivä, mene kampaajalle ja tarkoituksena olisi leikata ja värjätä kiva kesätukka. Saapa nähdä, mitä uskallan tehdä. Olen yleensä aika varovainen hiustenleikkuun ja värjäyksen suhteen, mutta jotain uutta pitäisi saada. Tällä hetkellä hiukseni ovat puoleen selkään, kerrostetusti leikatut, edestä sekä päältä vaaleat ja alta tummemmat.
Lopuksi vielä vähän roaccutanista, olen nyt syönyt 4,5 kuukautta roaa ja viime aikoina on alkanut ilmestyä ihmeellistä pikku näppyä. Luulen, että osa syynä on se, että jouduin vast ikään minusta riippumattomista syistä pitämään viikon tauon kuurista ja naamaani tuli tällöin runsaasti edellä mainittuja pikku näppylöitä.

perjantai 13. kesäkuuta 2008

Valot ja varjot

Olen vuosikausia meikannut ilman, että olisi käyttänut valoja ja varjoja hyväksi meikissäni ja ollut ihan suht tyytyväinen lopputulokseen. Tilatessamme ystäväni kanssa meikkejä hän suositteli minulle erästä valovoidetta ja siitä se sitten lähti siis mielenkiinto opetella oikeaoppinen korostustekniikka.



Toisessa tilaamistani meikkiopuksista käydään todella yksityiskohtaisesti läpi varjostus ja valovärin käyttö eri kasvotyyppeillä. Ajattelin jakaa hieman opuksen viisauksista ja keräsin muutamia kuvia julkkiksista havainnollistamaan korostuksia.



Yleisesti ottaen ovaalin mallisia kasvoja pidetään ihanteelisimpinä ja sen vuoksi korostuksilla pyritään saamaan vaikutelma, että kasvot olisivat ovaalit. Kasvojen korostus voidaan tehdä käyttämällä kolmea eri sävyistä meikkivoidetta, joista yksi on vaaleampi ja yksi tummempi kuin kasvot sekä yksi kasvojen värinen meikkivoide. Toinen vaihtoehto on käyttää korostusvärejä ja yhtä meikkivoidesävyä.



Pelkillä meikkivoiteilla tehty korostus:
1. Ensimmäisessä vaiheessa ihon sävyinen meikkivoide levitetään kauttaaltaan kasvoille. Tämän jälkeen hahmottele mielessä kasvosi ovaaliseksi siten, että kasvojen levein kohta on silmäkuoppien kohdalla ja pisin otsasta leukaan.


2. Toisena vaiheena on levittää vaaleampi meikkivoide korkeille kohdille kasvoista, jotka ovat ovaalin sisäpuolelle eli leuan kärkeen, poskiluiden yläosaan, otsaan, nenään ja silmien alle. Nämä piirteet, joita haluat korostaa.


3. Varjostukseen käytetään tumminta meikkivoidetta. Voidetta levitetään ovaalin alueen ulkopuolelle eli ohimoille, hiusrajaan ja poskien laidoille. Tummaväri saa aikaan alueiden etääntymisen/syvenemisen ja siten saa kasvot näyttämään ovaalimmilta ja kapeammilta.


VINKKEJÄ
-Leveän nenän saa näyttämään kapeammalta käyttämällä vaaleaa väriä nenänvarren päällä ja tummaa sivuilla.
-Korostuksessa voit hyödyntää aikaisemmin tekimiäsi virhe meikkivoide ostoksia valojen ja varjojen luomiseen.



Korostusväreillä valot ja varjot luodaan samalla lailla kuin meikkivoiteillaNäin kirjoitettuna vinkit saattavat kuullustaa tosi epäselviltä, mutta yritän havainnollistaa vinkkejä muutamalla kuvalla. Kuvien korostuksessa on pyritty ottamaan huomioon kasvotyyppi ja siten korostukset vaihtelevat.



Sydämenmalliset kasvot
Sydämenmalliset kasvot ovat otsasta leveimmät ja kapenavat sitten kohti leukaa. Mielestäni Hayden Panettieren kasvot ovat ilman meikkiä kuvassa sydämenmalliset, mutta meikattuna kasvot ovat täydellisen ovaalin malliset. Yritin parhaani mukaan piirtää surkealla kuvankäsittelyohjelmalla kuinka korostukset tulisi tehdä.


Haydenin otsaa on korostaisin meikkioppaani pohjalta vaalealla sävyllä, samoin silmien alusia ja poskipäitä, leuassakin käyttäisin valoväriä. Kasvojen reunoissa, kuten hiusrajassa ja poskissa, käyttäisin tummaa korostusväriä.







Pitkät ja kapeat kasvot
Pitkä kasvoisilla henkilöillä on yleensä korkeat poskiluut, korkea otsa ja terävä leuka. Jennifer Garnerilla on pitkät ja kapeat kasvot, jonka vuoksi hän ei juuri varjostuksia tarvi. Ainoana varjostuksena pitkille kasvoille suositellaan leuan alaosan varjostusta, mutta sekään ei ole välttämätön. Liika varjostus voi vain korostaa kasvojen pituutta. Kasvojen pituutta voi hieman häivyttää laittamalla poskipunaan poskipäihin.







Pyöreät kasvot
Kathy Hiltonilla on pyöreät kasvot, jotka on saatu näyttämään hyvinkin ovaalilta meikattuina. Pyöreitä kasvoja tulisi korostaa käyttämällä vaaleita sävyjä otsan keskiosassa, leuassa, silmän alla ja poskiluiden yläosassa. Varjoja tulisi luoda hiusrajaan, ohimoille ja poskille.







Neliskulmaiset kasvot
Neliskulmaisissa kasvoissa otsa, poskiluut ja leuka ovat lähes samassa linjassa. Angelina Joliella on aika kulmikkaat kasvot ja on siksi hyvä esimerkki kuinka korostaa neliskulmaisia kasvoja. Vaalealla värillä korostetaan poskipäät, silmänaluset, otsan keskikohta ja leuka. Neliskulmaisia kasvoja varjostetaan otsasta reunoilta ja leukaluiden kohdalta.







Ovaalit kasvot
Ovaaleja kasvoja pidetään täydellisinä, jonka vuoksi niitä ei tulisi varjostaa laisinkaan. Eva Longoria ja Kahtrine McPhee ovat täydellisiä esimerkkejä miten korostusta ei tarvita. Kuvissa molemmat ovat ilman meikkiä ja silti heidän kasvon piirteensä näyttävät todella hyviltä.








Lisäksi on olemassa päärynänmuotoiset kasvot, mutta en löytänyt ketään julkkista, joka edustaisi tätä ryhmää. Korostukset tälle kasvotyypille tehdään kuten pyöreille kasvoille, mutta otsan varjostukset jäävät pois.



Lopuksi täytyy sanoa, että varjostusohjeet ovat meikkioppaastani enkä suinkaan ole kauneudenhoitoalan ammattilainen, joten jos on korjattavaa niin otan kaikki kommentit mielelläni vastaan.

torstai 12. kesäkuuta 2008

Ihanat löydöt

Vau, tein aivan mahtavan löydön eräästä pienestä kosmetiikka putiikista, nimittäin putiikki myy Elizabeth Ardenin tuotteita ja muutamia muita kosmetiikkamerkkejä huomattavasti esim. stockkaa halvemmalla. (En viitsi kertoa paikkaa, sillä jos et asu samalla paikkakunnalla kuin minä et hyödy tiedosta ja jos asut niin varmasti tiedät putiikin.)

Elizabeth Arden on olla aina minulle mieluisa kosmetiikkamerkki ja käytin merkin tuotteita enemmänkin, kun asuin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Tuotteet olivat mielestäni hyvän hinta-laatu-suhteen omaavia ja niitä oli saatavilla lähes kaikilta ostareilta. USA:ssa tuotteet ovat huomattavasti halvempia kuin täällä ja valikoimat huomattavasti laajemmat lisäksi ostaessasi jotain saat aivan mahtavat kaupanpäällislahjat.


Kokeiltuani USA:ssa Elizabeth Ardenin tuotteita erityisen ihastunut olin sarjan meikkeihin, meikkivoiteet olivat hyviä, ainakin ne mitä kokeilin, ja luomivärit olivat myös todella hyviä ja riittoisia. Jos lähtisin luomivärejä vertailemaan johonkin toiseen sarjaan niin se olisi Diorin eli mielestäni molempien sarjojen luomivärit ovat yhtä hyviä siis eriomaisia. BTW minulla on vielä noin kahdeksan vuoden jälkeen luomivärien jämät jäljellä ja eivät todellakaan ole menneet miksikään.

No nyt kuitenkin itse asiaan eli kosmetiikkaputiikista minulle tarttui mukaan meikkivoide ja sen mukana tullut kaupanpäällinen ja kuuluisa eight hour cream. Meikkivoide on nimeltään Flawless Finish Radiant Moisture Makeup ja kaupanpäällinen Good Morning Skin Serum 15ml.


Flawless Finish Radiant Moisture Makeup on tarkoitettu kuivan ihon meikkivoiteeksi. Meikkivoide on koostumukseltaan kevyt nestemäinen ja sisältää pieniä valoa heijastavia partikkeleita. Täydellinen meikkivoide kesällä henkilölle, joka kärsii pienistä ihovirheistä mutta haluaa keveämpää lopputulosta kesällä. Itse joudun käyttämään meikkivoiteen lisäksi peiteväriä kaikista pahimpiin acnearpiin, sillä meikkivoide peittokyvyltään keskiluokkaa. Hintaa meikkivoiteelle jäi kuitenkin noin 24 euroa.
Kaupanpäällisenä saamani Good Morning Skin Serum oli normaalihinnaltaan huomattavasti itse meikkivoidetta kalliimpi noin 39 euroa, miksi oli ihan järjetöntä antaa se kaupanpäälliseksi. Serum on tarkoitettu laitettavaksi meikki/kasvovoiteen alle ja sen pitäisi kirkastaa ja pehmentää ihoa. Kokeilin voidetta kerran, mutta sitten huomasin että se sisältää A-vitamiinia enkä voi käyttää sitä ennen kuurini loppumista. Harmi, vaikutti ihan hyvältä tuotteelta, uusi yritys parin kuukauden päästä.
Kolmantena, julkkisten kauan ja hartaasti hehkuttama, eight hour cream. En ole ikinä aikaisemmin omistanut kyseistä tuotetta, mutta nyt päätin vihdoinkin hankkia sen ja selvittää mistä moinen häly. Ostamani voide oli alennuksessa, koska se oli joku juhlavuoden pakkaus siis pakattu alkuperäiseen purnukkaan eikä tuubiin johon kaupoissa törmää. En nyt kuollakseenkaan muista paljonko pulitin voiteesta, mutta hinnalla ei periaatteessa ollut merkitystä, sillä olin päättänyt ostaa tuotteen maksoi mitä maksoi. Niin myyjä sanoi, että tuotetta voisi käyttää kuuriluontoisesti kasvojen kosteutukseen yöllä ja huippumallit laittavat sitä poskiinsa poskipunan tilalta ihon heleyttämiseksi.
Kotia päästyäni päätin kokeilla kasvojen kosteutusta ja lätkäsin voiteet naamaan, jonka jälkeen aloin lukemaan pakkausselostetta. Olin lentää perseelleni. kun luin mitä voide sisältää. Siis voide sisältää kaikkea sitä mitä neuvotaan välttämään kasvorasvoja ostaessa kuten lanolinia, mineraaliöljyjä jne. Jäi muuten yhteen kertaan mun kuurihoidot enkä usko että heleytän edes poskiani tällä voiteella, kun näppyihin on taipumusta. Kokeilin voidetta myöhemmin kuivien huulien hoitoon, johon julkkikset tätä voidetta ovat suositelleet, ja tähän tarkoitukseen voide oli aivan "täydellinen", hetkessä ihanan pehmeät huulet. En kuitenkaan suosittele voidetta sen hajun vuoksi, ehkä eight hour huulirasvassa tästä ongelmasta on jo päästy eroon.
Lopuksi täytyy vielä avautua, kun kaikki hehkuttavat niitä anytime tarjouksia ja itse en ole löytänyt yhtään kauppaa, jossa ne olisivat tarjouksessa. Voihan vitura!

torstai 5. kesäkuuta 2008

Peitevärit oikein

Jos ihosi ei ole täydellinen, olet luultavasti joskus käyttänyt peitevärejä. Peitevärejä myydään monessa muodossa puikkoina, kyninä ja nappeina. Peitevärit ovat tarkoitettu ihovirheiden täsmä peittämiseen. Valitessasi meikkivoidetta tulee ottaa huomioon, että peitevärillä peitetään ihon pahimmat ongelmat eikä meikkivoiteen siten tarvitse olla täysin peittävä.


Peitevärejä on tarjolla, jos jonkin väristä. Mistä sitten tietää, mikä minun pitäisi ostaa? Varmin valinta on keltainen peiteväri, joka neutraloi punaisuutta, maksaläikkiä, acnearpia ja ihon laikukkuutta. Esittelen muutaman peiteväri vaihtoehdon, joilla pääsee hyvin alkuun.


Red neutralizer on hieman keltapohjainen peiteväri, joka on tarkoitettu nimensä mukaisesti neutralisoimaan ihon punaisuutta, häivyttämään värivirheitä ja erinomainen couperosaiholle. Värivoide olisi paras levittää pienellä napakalla tekokuitu siveltimellä ainoastaan ongelmakohdan päälle ja häivyttää esim. sormenpäällä.








Blue neutralizer on punapigmenttinen/lohenvärinen peitevoide ja tarkoitettu hävyttämään sinisyyttä kuten tummia silmänalusia ja mustelmia. Levitys tapahtuu myös tekokuitu siveltimellä ongelma-alueelle ja hävytys sormin.










Mellow-yellow on näistä peiteväreistä keltaisin ja tarkoitettu voimakkaampien punaisten väriongelmien peitoon.










Monissa kosmetiikkaa myyvissä liikkeissä on myös tarjolla paletteja, joissa on kaikki edellä mainitut peitevärit samassa. Henkilökohtaisesti suosittelen hankkimaan blue neutralizerin, koska ennen sen hankintaa vieroksuin kovasti silmänalusten peittoa peiteväreillä, koska ne eivät ikinä näyttäneet luonnollisilta.


Varoituksen sana valokynästä, sillä väärin käytettynä siis peitevärin korvikkeena ihovirheet vain korostuvat eivätkä suinkaan peity. Siis jos omistat silmäpussit älä ihmeessä peitä tummia silmänalusia valokynällä vaan laita valokynää silmäpussin alle ja blue neutralizeria tummiin silmänalusiin, jolloin pussit tummat silmänaluset häipyvät.

Hyvä meikkipohja

Olen vuosien varrella erehtynyt ostamaan jos jonkinmoisia meikkivoiteita, jotka eivät loppujen lopuksi ole sopineet minulle koostumukseltaan, väriltään tai peittävyydeltään. Ajattelin nyt hieman raoittaa hankkimieni uusien meikkiopusten saloja ja kertoa muutamia meikkivinkkejä.


Olen kuullut usealta taholta sanottavan, että kauniin meikin perusta on hyvä meikkipohja. Siis satsaa meikkipohjaan ja pihistä esim. luomiväreissä, sillä eihän kallis luomiväri näytä miltään laikukkaalla ja rasvaisella meikkipohjalla ja sitä paitsi marketeissa on tarjolla kattava valikoima hyviä ja halpoja luomivärejä.



Meikkivoiteita on tarjolla monia eri koostuksia ja tässäpä muutama vinkki mikä koostumus sopii millekin ihotyypille.


Meikkivoidepuikko
On yleensä meikkivoiteen ja peitevärin yhdistelmä ja on siten hyvin peittävä. Parhaiten meikkivoidepuikko sopii kuivaihoisille, joka kärsii iho-ongelmista laikkuisuudesta tai näppylöistä. Hyvän ihon omaavalle henkilölle tuote saattaa olla hieman liian peittävä ja saada aikaan maskimaisen lopputuloksen.


Nestemäinen meikkivoide
On ehkä käytetyin meikkivoidetyyppi, mikä ei sinänsä ole ihme, sillä se sopii lähes kaikille ihotyypeille. Nestemäistä meikkivoidetta on erilaisille ihotyypeille tarkoitetuissa koostumuksissa. Valitettessa nestemäistä meikkivoidetta kannattaa miettiä tarkkaan mitä meikkivoiteelta haluaa, sillä lähes kaikkiin ongelmiin on kehitetty meikkivoide.


Creme meikkivoide
Creme meikkivoide on kehitetty pääasiassa normaalille/kuivalle iholle antamaan täyden peittävyyden samalla näyttäen luonnolliselta. Jos kuitenkin omaa hyvän ihon ja täyttä peittävyyttä ei tarvita, kevyempää lopputulokseen päästään käyttämällä kosteaa meikkisientä.


Mousse meikkivoide
On periaatteessa creme meikkivoide, mutta se on vispattu kuohkeaksi. Mousse meikkivoide on hieman cremeä kevyempää ja lopputulos on luonnollisempi ja kevyempi. Mousse sopii myös vanhemman ihon meikkivoiteeksi, koska se ei keräänny jounteisiin.




Värivoide
On kosteusvoide, johon on lisätty hieman väripigmentejä. Värivoide on kevein kaikista meikkivoiteista ja on erinomainen kesällä ruskettuneella iholla tasoittaen ihon läikikkyyttä.


Creme-to-powder meikkivoide
Helppo ja nopea tapa tehdä meikkipohja, koska erillistä puuteria ei tarvita. Sopii parhaiten rasvaiselle iholle, sillä puuterimainen lopputulos vähentää ihon kiiltoa.


Puuterimeikkivoide
Puuterimaista meikkivoidetta voidaan käyttää kahdella tavalla joko puuterina, jolloin päästään kevyempään lopputulokseen tai sitten kosteana, jolloin lopputulos on hieman peittävämpi. Puuterimainen meikkivoiden on täydellinen teini-ikäiselle, koska se ei sisällä öljyjä ja ei siten tuki ihohuokosia. Se on myös hyvä kivipuuterin korvike korjauksiin ja voidaan levittää joko siveltimellä tai sienellä.


Mineraalimeikkipuuterit
On koostumukseltaan kuin irtopuuteri, mutta tarttuu kiinni ihoon lujemmin ja antaa peittävän lopputuloksen. Lisäksi monet mineraalipuuterit sisältävät vitamiineja ja mineraaleja, jotka hoitavat ihoa. Mineraalipuuteria voidaan levitää siveltimen lisäksi meikkisienellä, jolloin saadaan peittävämpi lopputulos.



Kuinka valitset oikean värisen meikkivoiteen?
Oikean meikkivoidesävyn löytämiseksi suorita viivatesti, jossa valitset silmämääräisesti kolme mielestäsi ihonväriäsi lähinnä olevaa sävyä. Tee jokaisesta meikkivoiteesta viiva pystysuoraa leukaluulta lähtien kaulalle.rasvat ehtivät reagoida meikkivoiteen kanssa ja muuttaa sävyn lopulliseksi sävyksi. Anna meikkivoiteen olla ihollasi noin viisi minuuttia, jotta ihosi omat Tee testi aina luonnonvalossa, ei siis kaupan keinovaloilla. Jos sävyt eivät sulaudu ihoosi tee testi uudelleen eri sävyillä kunnes löydät sopivan. Muista vertaa meikin sävyä kaulasi ihoon ei kasvoihin, sillä kasvojen iho on yleensä punakampi.


Valitse enemmin keltaisempi meikkivoiden kuin pinkki, sillä se näyttää yleensä paremmalta. Valitse vain pinkki silloin, jos kaulasi pohjaväri on pinkki, mikä on hyvin harvinaista. Punertavan sävyiset meikkivoiteet yleensä vain korostavat naaman punakkuutta eivätkä anna kasvoille väriä. (Siihen tarkoitukseen on tehty poskipuna.) Keltaiset sävyt toimivat punakoilla kasvoilla väriä neutralisoivina ja saavat ihon näyttämään nuoremmalta.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Volyymia, kuohkeutta ja kiiltoa

Ahdistaa, kun niin kiire ettei edes blogia ehdi päivittämään. Onneksi tänään ei ole niin kiire, että ehtii tekemään muutakin kuin juoksemaan paikasta toiseen ja tekemään töitä.


Ajattelin tällä kertaa käsitellä hiustenhoitotuotteita, joista tämä minun kosmetiikkahimo alkoi. Kävin läpi parissa vuodessa lähes kaikki markettien ja kampaamoiden perus hiustenhoitotuotteet. (Aloin miettimään minkä merkkisiä hiustuotteita marketeista saa enkä saa päähäni kuin merkit, joita myydään myös kampaamoissa Loreal ja Schwarzkopf. Aika säälittävää!) En muistaakseni ole viimeiseen viiteen vuoteen ostanut marketeista hiustenhoitotuotteita muutamaa hiusväriä lukuunottamatta. Syy miksi olen täysin poistanut markettien hiustenhoitotuotteet kaappeistani on yksinkertaisesti se, että omistan perinteiset pohjoismaiset ohuet, suorat ja veltot hiukset. Kampaamotuotteilla saan edes hieman ryhtiä ja voluumia hiuksiini. (Eikä nyt ole kyse plaseboefektistä)


Esittelen muutaman kaapistani löytyvän ja hyväksi havaitsemani hiustenhoitotuotteen. Aloitan shampoista ja hoitoaineista. Ehdottomiksi suosikeiksini ovat nousseet Sepastianin tuotteet, joita parempia en ole vielä löytänyt.


Tällä hetkellä käytän Sepastianin Body Doublia ja olen täysin rakastunut tähän shampooseen ja hoitoaineeseen. Pestyäni tällä shampoolla hiukseni ovat huomattavasti ilmavammat ja kiiltävät. Täytyy kuitenkin varoittaa ettei shampoo ole pesuteholtaa kauhean voimakas eli rasvoittuvat hiukset on hyvä pestä välillä jollain voimakkaammalla shampoolla.

Body Douple shampoo

Body Double hoitoaine


Vaihtelun vuoksi tilasin mansikkalasta Tigin tuotteita, joita en ollut aikaisemmin, shampoota lukuunottamatta, kokeillut. Päädyin valitsemaan Catwalk Thickening Shampoo ja vastaavan hoitoaineen tarjolla olevasta valikoimasta. (Valitettavasti en saa nyt kuvaa näkyviin Tigin tuotteista, kone temppuilee.)


Catwalk Thickening Shampoo on mielestäni hieman pesevämpi kuin sepastianin tuotteet, mutta mielestäni luvattu voluumi jäi hieman vähäiseksi ja oli hieman pettynyt kaiken sen ylistyksen jälkeen jota olin kuullut Tigin tuotteista. Toisaalta sama tuote voi toimia jolle kulle muulle täydellisesti ja minä en huomaa mitään vaikutusta. Loppujen lopuksi tuote oli ihan hyvä, muttei maailmaa mullistava.


Tilasin shampoo ja hoitoaineen lisäksi mansikkalasta jätettävän hoitoaineen Catwalk Fast-Fixxin, muotoilutuotteen Bed Head Superstarin sekä viimeistelytuotteen Bed Head Maxxed Outin.


Jätettävä hoitoaine on erittäin hoitava eikä sitä tarvise laittaa kuin muutama suihkaus koko päähän. Tähän tuotteeseen olen erittäin tyytyväinen, sillä hiuksillani on taipumusta mennä sellaiseen solmuun, että menee tunteja selvitellessä, jos ei ole kunnon aineita. Ostan ehdottomasti uuden, kun tulee tarvetta. Toivottavasti tulee takaisin mansikkalan valikoimiin, oli nimittäin loppu.


Superstar oli ehkä hienoinen pettymys, odotin enemmän pitoa enkä huomannut pitoa nimeksikkään. Toisaalta olen käyttänyt todella runsas pitoisia muotovaahtoja sekä suihkeita, joten tuotteita ei ehkä kannattaisi vertailla.


Maxxed Out oli virheostos, kuvittelin ostavani muotoilusuihkeen enkä hiuslakkaa. Hiuslakka oli mielestäni ihanan ihanan tuoksuinen muttei tarpeeksi pitävä. Löysin kuitenkin tuotteelle oivan käyttökohteen. Pullo on tarpeeksi pieni, verrattuna 500 ml mihin hiuslakkoihin, joten siitä tulee matka/"baari"pulloni.


Hiustuotekokoelmani aajuuden vuoksi jatkan aiheesta lisää myöhemmin, jolloin keskityn enemmän muotoilu/viimeistely tuotteisiin. Ajattelin myös jossain vaiheessa käsitellä kihartimia, suoristusrautoja sekä muuta hiustenlaitto arsenaaliani.