sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Acnenhoitoa

Acne on todella inhottava ihosairaus, joka jättää jälkeensä niin henkisiä kuin fyysisiä arpia. Monet ihmiset taistelvat acnen kanssa koko elämänsä eivätkä edes vanhoilla päivillään pääse siitä eroon. Tästä hyvänä esimerkkinä on äitini, joka on kuusissa kymmenissä ja käsii vieläkin acnenäppylöistä. Tätä sivusta seuranneena olen epätoivoisesti yrittänyt löytää lääkkeen/hoidon, jolla pääsisin eroon näistä ikävistä näppylöistä. Acneni ei ikinä ole ollut pahimmasta päästä ja siitä olen ollutkin kiitollinen. Acne on kuitenkin vaikuttanut negatiivisesti itsetuntooni ja siihen kuinka näen itseni.

Tein listan acnelääkkeistä, joita olen käyttänyt nyt ja nuorempana. Listasin lääkkeet kategorioihin antibiootit, acnevoiteet, perusvoiteet ja sitten roaccutan.

Antibiootit:
Oricyclin
Abboticin Novum
Ermysin
Tetralysal


Antibioottikuureja olen syönyt kuukaudesta puoleen vuoteen. Kuurin ajan ihoni oli kolmen ensimmäisen kuurin ajan hyvä, mutta tetralysalilla ihoni ei edes parantunut hoidon ajaksi vaikka söin sitä 6 kk. Antibiootteihin liittyviä sivuvaikutuksia olivat hiivatulehdukset, antibioottiresistenssi eräälle toiselle antibiootille, limakalvojen arkuus, vatsavaivat jne. Siis enemmän haittaa kuin hyötyä. Mielestäni ihotautilääkärit eivät kuitenkaan painota tarpeeksi näitä sivuoireita vaan keskittyvät peloittelemaan Esim. roaccutanilla. (Tämä ei tietenkään päde kaikkiin ihotautilääkäreihin)

Acnevoiteet ovat sellaisia voiteita, joita minulle määrättiin yhdessä antibioottien kanssa bacironia lukuunottamatta (sitä saa ilman reseptiä apteekeista). Voiteet rauhoittavat(esim. Sibicort), kuivattavat(esim. Basiron) tai ohentavat ihoa (esim. Differin geeli).

Acnevoiteet:
Skinoren
Sibicort
Differin geeli
Basiron

Sivuvaikutuksia en huomannut kuin basiron geelillä, joka kuivattaa todenteolla. Voiteet eivät yksistään ole kovinkaan tehokkaita eivät auttaneet ainakaan minua, vaikkakin auttavat acne kurissa pidossa.


Perusvoiteet on tarkoitettu ihon kosteutukseen, sillä useimmat acnelääkkeet kuivattavat ihoa. Essex Hydrogeeli Lotion on hyvin kevyt ja sopii rasvaiselle acneiholle sekä kasvo- että vartalovoiteeksi. Essex plus, Locobase ovat rasvaisempia voiteita, joita olen käyttänyt roaccutanin aikana. Essex plusasta en tykännyt, minusta tuntui, että se tukki ihohuokoset ja näppyjä tuli lisää. Locobase on erittäin kuivan ihon voiden ja käytän sitä tällä hetkellä yövoiteena, mutta meikin alusvoiteeksi se on liian paksua. Locobase korvasi kalliin kosmetologilta ostamani erikoisvoiteen enkä ole katunut vaihdosta, sillä ihoni on ihanan kosteutettu aamulla eikä pintakuivuudesta tietoakaan. Decubalia olen käyttänyt kuiville limakalvoille ja vartalon rasvaukseen.


Peusvoiteet:
Essex Hydrogeeli Lotion
Essex plus
Locobase
Decubal


Roaccutan (tällä hetkellä kuuri kesken n. 4 kk takana ja max. 2 kk edessä)

Kärsimäni sivuoireet:
-Huulet ja limakalvot kuivaa (siis kaikki limakalvot pepusta silmiin eli kosteutusta ja rasvausta kehiin)
-silmät punoittvat ja vetistävät
-Lihasjännityksiä, huimausta ja päänsärkyä (Liikunnan harrastusta on täytynyt rajoittaa)
-Pimeännäkö heikkenee (En ajale autolla pimeän aikaan)
-Aurinkoherkkyys (Onneks on ollut huonoja ilmoja niin ei oo kauheesti harmittanut)
-Iho on kuiva, herkkä ja ohenee koko ajan kuurin edetessä (Pintaverisuonet tulee näkyviin esim. silmäluomissa)
-Nenäveren vuodot (Minulla hyvin vähäistä noin 4 kertaa 4kk aikana, mutta kavereillani, jotka ovat syöneet saman kuurin vuoto on ollut lähes päivittäistä)


Roaccutan kuurin aikana acneni on hävinnyt ja viimeisen kuukauden aikana minulla ei ole ollut yhtään varsinaista finniä( tunsin kyllä pienen kohouman eilen otsassa mutta ei sitä voi finniksi sanoa kun sitä ei edes näe). Ehdottomasti parhaaseen tulokseen olen päässyt roaccutan hoidon aikana, mutta olen kuullut ettei hoitotulos välttämättä kestä vaan hormonaalisten muutosten aikaan, kuten raskauden, voi acne palata hoidosta huolimatta. Hyvistä kokemuksistani huolimatta en lähtisi suosittelemaan roaccutani kellekkään noin vain, sillä sivuoireet ovat hyvin yksilöllisiä ja niiden lista erittäin pitkä.



Suosittelen sen sijaan ensin kokeilemaan vähähiilihydraattista ruokavaliota, jolla monet ihmiset ovat saaneet aikaan uskomattomia tuloksia acnen hoidossa. Itselläni ei vain ole sellaista luonteen lujuutta, mikä vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamiseen vaadittaisiin. Siis tehkää niin kuin sanoin eikä niin kuin teen... heh

Kauniit ja kaarevat ripset

Pari kuukautta sitten kuulin ensimmäistä kertaa läpenevistä ripsenkihartimista ja voi kuinka tunsinkaan itseni idiootiksi, sillä olin vuosia kironnut tikkusuoria ripsiäni, jotka suoristuvat maskaran laiton jälkeen, vaikka kuinka olisin kihartanut tavallisella ripsenkihartimella. Hanki kihartimen samantien ja suosittelen sitä kaikille, jotka kärsivät tikkusuorista ripsistä.

Pieni pettymys

Aikaisemmassa postauksessa kerroin kuinka tyytyväinen olin Wet n Wildin luomiväreihin, mutta samaa en voi sanoa sarjan huulikiillosta. Kärsin tällä hetkellä lääkityksini vuoksi erittäin kuivista huulista ja sen vuoksi en ole käyttänyt viimeaikoina laisinkaan huulimeikkiä. Wet n wildin huulikiilto suorastaan imi kaiken vähän kosteuden huulistani ja huuleni olisivat olleet aivan järkyttävän näköiset ilman huulirasvan lisäystä huulikiillon päälle.

Lääkitykseni kuivattavan vaikutuksen vuoksi en ole oikea henkilö arvostelamaan huulimeikkejä, joten jätän tarkemmat arvioinnit muiden hommaksi ja keskityn vain huulirasvalla läträykseen.


Laadusta en mene sanomaan mitään, mutta kauniiltahan tuo pakkaus näyttää. Siitä pointsit Wet n wildille.

Shoppailua

Niin kuin moni muutkin opiskelija, olen joutunut muuttamaan työn perässä pienelle paikkakunnalle ja hankkimaan kakkosasunnon. Olen siis kahden asunnon loukussa syystä, että avokkini on töissä kotipaikkakunnallamme ja minä täällä jumalan selän takana. Onneksi molempien asuntojen vuokra on alhaisempi kuin monilla muilla yhden kämpän vuokra.
Viime viikolla ihana avokkini tuli vierailulle kakkosasunnolleni ja päätin käyttää häntä lähimmässä suuremmassa kaupungissa "shoppailemassa" ja katselemassa paikkoja. Reissu sujui hyvin, vaikka en löytänytkään tältä reissulta sopivia kesäkenkiä. Yhtiä ihania bullboxer-merkkisiä kenkiä sovitin, mutta juuri minun kokoni oli loppu, nyyh. Onneksi shoppailureissultamme tarttui mukaan Gina's tricotin toppeja/mekkoja (en tiedä kumpia olivat pitkiä toppeja vai lyhyitä mekkoja???) ja Makeup Storen tuotteita.

Ollessa Makeup Storessa avokkini odotti ulkopuolelle ja laski minuutteja. Tälläisiä löytöjä tein vain 45 minuutissa Makeup Storessa.

Secrets on the set #3 Blonde

Oon ihan koukussa tohon ebay tilaamiseen enkä mahda itelleni mitään taas tuli tilattua. Vaikka tarvitsin vain meikin alusvoideen tulipas tilattua blondeille tarkoitettu setti shashboxilta. Tilausta ennen mulla ei ollu mikäänlaista kokemusta smashbox-meikkisarjasta enkä hirveesti löytänyt tietoa blogeistakaan, mutta tuote oli niin halpa etten voinut vastustaa kiusausta.
Setti sisälsi meikin alusvoiteen (isompi koko kuin kuvassa), aurinkopuuterin/poskipuna, huulipunan, huulikiillon, 3 luomovärin paletin, kulmavärin ja vahan, jolla se kiinnitetään ja duo creme eyelinerin+kulma-ja synteettisen siveltimen (puuttuu kuvista).

Kokeilujeni perusteella lukisin smashboxin tuotteet samaan kategoriaan maybellinin ja L'oreal kanssa siis ei mitään ihan surkeita. Värit olivat ihan hyvin minulle "blondille" sopivia, vaikka huulipunaa ja -kiiltoa hieman vierastankin. Eniten käyttöä on tähän mennessä tullut kuitenkin synteettiselle siveltimelle. Aivan mahtava kakku eyelinerin laittoon. Yhteisarvosanaksi antaisin 4/5, siis suhteelisen laadukkaita, pigmenttiä riittävästi, hienojakoisia jne.

Lempi meikkisarjani

Olen vasta löytänyt minulle täysin uuden meikkisarjan ja siitä tuli heti uusi suosikkini. Löysin sarjan kaverini opastuksella ebaystä. Tuotteita saa kyllä Suomestakin, maahantuojana toimii makeup house (http://www.makeuphouse.net/), mutta niillä hinnoilla olisin kokenut jo monta vararikkoa.

Pieni lainaus makeup housen sivuilta:
"Makeup House on laadukkaan ammattilaisten suosiman Ben Nye -meikkisarjan maahantuoja Suomessa.
Kaikki Ben Nye meikit ovat hajustamattomia ja allergiatestattuja (ei eläinkokeita), joten vain hyvin harvinaisessa tapauksessa käyttäjä voi saada tuotteista yliherkkyysreaktion. Eniten allergiaa aiheuttavat säilöntäaineena käytettävät formaldehydi ja sen vapauttajat, jotka Ben Nye tuotteissa on korvattu turvallisemmilla vaihtoehdoilla. Toinen suuri allergisoiva ryhmä on hajusteet, joita ei myöskään ole Ben Nye tuotteissa. Muitakaan yleisesti allergisia reaktioita aiheuttavia ainesosia, kuten propyleeniglykoli, säilöntäaine Kathon CG, mykerökukkaisseokset (kehäkukka, kamomilla) tai vehnänalkio, ananas, manteli yms., jotka ovat tyypillisimpiä allergeeneja, ei ole käytetty Ben Nye meikeissä."

Ja nyt tuote-esittelyyn:

Ehkä "lempi" BenNye-tuotteeni on eräs sarjan puutereista (en kyllä ole kokeillut muita sarjan puutereita) Banana Visage Poudre. Ja kuten makeup housen sivuilla sanottiin: Puuteri on silkkisen hienojakoinen kellertävän sävyinen irtopuuteri. Mattapintainen, hyvin kiinnittävä puuteri antaa lämpimän sävyn iholle. Kaikki tämä pitää paikkansa ja täytyy sanoa, etten ole aikaisemmin irtopuuterista pahemmin välittänyt, sillä monet kokeilemani puuterit ovat tuntuneet naamiomaisilta ja raskailta toisin kuin banana visage poudre.

Makeup housen sivuilla puuteria suositellaan päivettyneelle iholle, mutta mielestäni se näyttää todella hyvältä myös vähemmän päivettyneellä iholla, koska keltaisuus neutraloi hiemen punoitustani. Suosittelen ehdottomasti paras kokeilemani puuteri 5/5!!!

Beb Nye Banana Visage Poudre

Ben Nye -sarja sisältää kattavan valikoiman peite- ja korostusvärejä sekä meikkivoiteita. Itse omistan vain blue ja red neutralizerit sekä vaaleimman valovoiteen sekä matta meikkivoiteita CE-sarjasta. Peite- ja valovoiteet ovat minulla lähes päivittäisessä käytössä, mutta meikkivoiteita käytän vain erikoistilaisuuksissa, sillä ne sisältävät todella paljon pigmenttejä eivät sen vuoksi sovi päivittäiseen käyttöön. CE-sarjan meikkivoiteet ovat tarkoitettu vaalealle pohjois-eurooppalaiselle iholle, jonka vuoksi eivät ole liian punaisia tai keltaisia. CE-sarjaan kuuluu myös suhteellisen tummiakin sävyjä kuten CE-5, joka sopii kesäkäyttöön. Kuvassa ovat CE-1 ja CE-3, CH-0 sekä BN-1 ja RN-2.

Vasemmalta ylhäältä: CE-1, BN-1 ja RN-2

Vasemmalta alhaalta: CE-3 ja CH-0

Tässä on ainoa omistamani Ben Nye huulikiilto sävyltää Apricot Glaze. Huulikiilto on hyvä perus huulikiilto ja väri on ihan ok. Miinukseksi laskisin pakkauksen, koska pidän enemmän huulikiilloista, joissa on aplikaattori mukana.

Huulikiilto LG-21 Apricot Glaze

Olin pitkän aikaa suunnitellut ostavani cake eyelinerin sen jälkeen, kun maskeeraja käytti minun meikissäni. Nyt vihdoinkin sain sen hankittua. Cake eyelinerini väriksi valitsin ruskean vaalean ihoni ja hiusteni vuoksi. Hankin myös kokeeksi ruskeat Ben Nye -sarjan perus kynä eyelinerin sekä maskaran, koska olivat todella halpoja moniin muihin merkkeihin verrattuna. Kynä eyelineriin olen tyytyväinen. Se on tarpeeksi pehmeä eikä leviä päivän aikana. Samoin cake eyeliner miellytti, mutta maskara ei todellakaan paras mitä olen kokeillut. Maskara kuivaa todella hitaasti, minkä vuoksi se sotkee lämpenevän ripsenkihartimeni ja luomet.

Maskara ja eyelinerit

Ben Nyen poskipunat sisältävät runsaasti pigmenttiä ja jättävät mattapintaisen lopputuloksen. Omistan vain yhden kyseisistä tuotteista sävyltään Latte. Hankin tämän poskipunan arkisemmaksi vaihtoehdoksi aurinkopuuterille ja tuote toimii erinomaisesti juuri tähän tarkoitukseen.

Poskipuna Latte
Pearl sheen eye accents napit ovat hieman normaaleja luomivärejä pienempiä hohdeväri nappeja. Värit ovat tarkoitettu koko vartalolle, mutta pääasiassa luomiväriksi. Kuvan sävyt ovat Walnut, Gold ja Bronze. Värit ovat runsas pigmenttisia ja hienojakoisia.


Pearl sheen eye accents: Walnut, Gold ja Bronze

Lumiere Grande Color luomivärit ovat runsaspigmenttiset näyttävästi hehkuvia hohdeluomivärejä, joita voi käyttää sellaisenaan tai kostealla aplikaattorilla. Kuvassa ovat ice gold ja golden apricot.

Lumiere Grande Color luomivärit

Lopuksi vielä kaikki matta luomivärini ja niitä on paljon.

Matta luomivärini

Eräs viisas ystäväni sivisti minua meikkien osalta näin: "Kannattaa hankki useita matta eri luomivärejä ennemmin kuin kiiltäviä, sillä iän karttuessa ne tulevat tarpeen. Ja piristystä meikkiin saat hankkimalla muutaman kiiltävän luomivärin, joilla voi lisätä potkua matta väreihin." Kokeiltua neuvoa olen täysin samaa mieltä, kiillon lisäyksellä saadaan päivämeikistä iltameikki.

Kynnet kuntoon

Aikausemmin mainitsin UV-geelikynsitilauksestani ja ranskalaisesta manikyyrisetistäni. Tässä ne nyt ovat eli UV-geelikynsisetissä pakkauksessa tulivat UV-lamppu, kynsiviila, sivellin, 1 valkoinen geeli, 1 vaaleanpunainen geeli, 2 kirkasta geeliä, top coat-geeli, puhdistusaine, kärkiä, liimaa, 2 pakettia lahjus hileitä ja jotain muotteja sekä cd.

UV-geelikynsisetti

Tilaamani manikyyrisetti, johon kuuluu, toisin kuin aikaisemmin sanoin, kimalteleva vaaleanpunainen lakka, opaali valkoinen lakka ja päälyslakka.
Ranskalainen manikyyrisetti

Tässä on lupaamani kuvat, joissa on ensin laitettu geelikynnet ilman kärkiä omien kynsien päälle ja sitten ranskalainen manikyyri ilman vaaleanpunaista lakkaa.

Näin tein geelikynnet:
1. Puhdista ja hio kynsiviilalla kynnet ennen geelin laittoa. Älä missään tapauksessa pese kynsiä juuri ennen, sillä kynsien alle saattaa silloin kasvaa "levää".

2. Levitä geeliä omalle kynnelle tasainen kerros siveltimen avulla. Käytin vaaleanpunaista geeliä, koska kunsissäni oli jälkiä edellisistä rakennekysistä. Levityksen jälkeen laita kynnet UV-lampun alle 2 minuutiksi. Toista toimenpide, jos geeliä on mielestäsi liian ohuelti tai epätasaisesti.

(3. Tee valkoisella geelillä ranskalainen manikyyri. Toimi samoin kuin kohdassa 2.)

4. Toista 2-kohta kirkkaalla geelillä.

5. Puhdista kynnet puhdistusaineella ja levitä top coat. Laita kynnet lampun alle.

6. Puhdista kynnet uudelleen, jolloin ne saavat lopullisen kiillon.

7. Lakkaa kynnet tai tee ranskalainen manikyyri. Vaihtoehtoinen kohdan 3 kanssa.


Vasenkäsi
Oikeakäsi

Makeup makeovers ja eye candy

Olen viime aikoina uusinut meikkivarastoni lähes kokonaan internetistä tilatuilla tuotteilla, mutta en ole ollut täysin varma kuinka uusia tuotteitani tulisi käyttää oikeaoppisesti. Päätin tilata muutaman meikkiopuksen, joiden avulla saisin kaiken irti uusista tuotteistani.


Tilasin meikkiopukset Amazon.uk:sta, jossa oli suuri valikoima kauneudenhoidon oppaita. Kirjani saapuivat kolmessa arkipäivässä, mistä olin hyvin positiivisesti yllättynyt. Tilaamani meikkiopaat:
-Makeup makeovers: expert secrets for stunning transformations
-Eye Candy
Makeup makeoversin ehdin jo lukea läpi, mutta eye candyn vain selasin.

Makeup Makeovers

Makeup makeovers on meikkiopas, jossa opetetaan tekemään meikki, joka korostaa omia parhaita puolia muttei ole voimakas eli less is more. Kirjoittaja sanookin heti alussa, että hänen meikkaustyylinsä on girl nextdoor. Kirjassa käsitellään meikkisanasto, eri meikkien koostumus eroja ja niiden sopivuutta eri ihotyypeille (nuori/vanha, vaalea/tumma, kuiva/rasvainen), värien valintaa sekä koko meikin tekemistä eri kasvon ja silmien muodoille.

Plussaa: Jokainen meikkausvaihe käsiteltiin jokaiselle kasvotyypille. Sisältää runsaasti havainnollistavia kuvia. Kirja erinomainen meikkiopus, jos etsit apua kuinka tehdä itselle sopivat varjostukset ja silmämeikit, jos kasvosi/silmäsi eivät ole malliltaan basic tai oval.

Miinukset: Odotin, että oppaassa olisi käsitelty useampia eri tyylejä eikä vain yhtä naapurin tyttötyyliä. Olisin myös toivonut, että kirjassa olisi käsitelty sivellintekniikoita, jotka minulla on ehkä vähän hukassa, sillä en ole kauneusalan ammattilainen. Olisin myös toivonut enemmän uusia meikkivinkkejä, joita en vielä tiennyt.

Eye Candy

Eye candy-meikkiopas keskittyy nimensä mukaisesti silmämeikkiin, minkä vuoksi juuri tilasin sen. Nyt täytyy olla täysin rehellinen, selattuani kirjan läpi en löytänyt yhtään silmämeikkiä, joita haluaisin edes kokeilla. Oppaan opettamat meikit eivät sovellu normaaliin käyttöön, ne ovat enemmänkin show-meikkejä tai teinityttöjen värikkäitä meikkikokeiluja.

Plussaa: Meikit on helppo tehdä itse, sillä ohjeet meikkien tekoon ovat selkeät. Kirjan lopussa on käyty läpi muutamien julkkisten esim. Marilyn Monroen ja Audrey Hepburnin meikit.

Miinusta: Liian vähän käyttökelpoisia ohjeita silmämeikin tekoon.

perjantai 23. toukokuuta 2008

Lemppari ihonhoitosarja

Taisinkin jo vihjata aikaisemmin etten omaa täydellistä ihoa. Olen kärsinyt acnesta jo reilut 10 vuotta. Iho-ongelmani alkoivat, kuten tavallista, murrosiässä, mutta en ole vieläkään näppylöistä eroon. Vuosien varrella ihoni on ollut välillä parempi, mutta pari vuotta sitten tuli takapakkia. Hetken kärsittyäni, kokeultuani kosmetologi- ja kotihoitoja menin ihotautilääkärin vastaanotolle ja diagnoosi oli aikuisiän acne. Lääkärini määräsi minulle antibioottikuurin ja kasan reseptivoiteita. Viimeisten parin vuoden aikana olen kokeillut kolmea eri antibioottikuuria ihooni, mutta tulos oli joka kerta sama. Kuurin viimeistään kuurin loputtua näpyt palasivat ja olin syönyt turhaan 6 kuukautta antibiootteja ja kärsinyt niistä aiheutuvista sivuvaikutuksista.
Pitkän empimisen jälkeen ja antibioottihoitoihin kyllästyneenä uskaltauduin aloittamaan Roaccutan kuurin. Kuuri on tunnetusti hyvin raskas ja aiheuttaa runsaasti sivuvaikutuksia maksatulehduksesta lähtien. Tällä hetkellä olen syönyt Roaccutania noin 4 kuukautta ja mielestäni se on ollut minun kohdallani oikea valinta. Roaccutanin vaikutuksesta ihoni on muuttunut acne-sekaihosta kuivaksi ja olen taas metsästämässä uutta ihonhoito sarjaa. Minua kiinnostaisi tietää, jos joku teistä on syönyt Roaccutan kuurin, mitä ihonhoito tuotteita suosittelisitte kuurin aikana ja sen jälkeen sekä mistä niitä saa?
Ajattelin kuitenkin esitellä ainoan kosmetiikkasarjan, josta huomasin olevan edes hieman hyötyä acnen kurissa pitoon. Sarjan nimi on Bion ja itse olen ostanut sarjaa kosmetologiltani. Itse käytin seuraavia tuotteita:
BACTERIOSTAT CLEANSER
Herkälle ja kuivalle akneiholle kehitetty tehokas puhdistusgeeli. Poistaa rasvaisuuden, talin ja meikin ärsyttämättä ihoa. Puhdistaa syvältä ja poistaa kuonaaineet, avaa ihohuokoset ja vähentää paikallista bakteerikasvua. Ainutlaatuisen kasviuuteyhdistelmän ansiosta pystyy tuhoamaan aknetulehdusta pahentavia propionibakteereja, E.colia, salmonellaa, sauvabakteereja, sekä muita ongelmallisia bakteereja. Ainutlaatuinen puhdistusaine ihon tulehdustilojen hoitoon. pH 3.6
MOISTURE COMPLEX
Kevyt kosteusvoide kaikille ihotyypeille.
Sisältää runsaasti hoitavia ainesosia. Avokadoöljy ja E-vitamiini korjaavat ihon kosteustasapainoa pitkävaikutteisesti. Avokadoöljy, helokkiöljy, vihreä tee, Betaglukaani ja B5-vitamiini panthenoli stimuloivat ihon immuunisuojaa.
Sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ehkäisevät vapaiden radikaalien toimintaa. pH 3.7



INTENSE MOISTURIZER AND EYE CREME
Uskomattoman voimakkaasti kosteuttava 24 h voide kasvoille, silmänympärysiholle ja kaulalle. Tuote on koostumukseltaan rasvaton ja jättää iholle mattapinnan.
Se on ihanteellinen kosteusköyhälle iholle.
Tämä kosteuskylpy häivyttää pintarypyt iholta minuuteissa ja antaa kimmoisan, raikkaan ulkonäon kasvoille. pH 4.0


ULTRA MOISTURE RENEWAL
Runsaasti kosteuttava voide kuivalle iholle. Rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sisältää helokkiöljyä (linoleenihappo), hyaluronihappoa, E-vitamiinia ja muita luonnonaineita, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Betaglukaani stimuloi kollageenin tuotantoa ja yhdessä linoleenihapon ja E-vitamiinin kanssa ne stimuloivat ihon immuunijärjestelmää sekä sen uusiutumiskykyä. Vihreä tee- ja rypälesiemenuute antavat laajan antioksidanttisuojan. Erinomainen silmänympärysvoide. pH 4.1



ACNE INHIBITING GEL
Tuo uuden teknologian saavutukset aknen ja muiden tulehdustilojen hoitoon. Vaikutus kohdistuu aknen ja tulehdustilojen aiheuttamiin mineraalien puutostiloihin. Acne Inhibiting Gel soveltuu kohtalaisen ja vaikean aknen, rosacean sekä herpes simplexin hoitoon ja sitä tulee käyttää annettujen ohjeiden mukaan. pH 3.9


SALICYLIC-GLYCOLIC GEL
Rasvaiselle iholle. Vähentää bakteerikasvua, talineritystä ja liikarasvaisuutta, pitää ihohuokoset avoimina ja ehkäisee näin aknea. Sisältää 10 % glykolihappoa ja 2 % salisyylihappoa. Käytetään Acne Inhibiting Geelin päälle tai yksistään tulehduskohtiin. pH 3.2


Kuvat ja tuotekuvaukset lainasin http://www.bion.fi%20-sivuilta/, jossa on myös esiteltynä sarjan muut tuotteet.

torstai 22. toukokuuta 2008

Oi ihania paketteja

Olen kesän ajaksi joutunut olosuhteiden pakosta muuttamaan pienelle paikkakunnalle eroon avokistani. En ole kuitenkaan viela saanut aikaiseksi muuttettua ebaytilini osoitetta, joten rakas avokkini saa kunnian hakea kaikki ebaytilaukseni postista. Viime visiitilläni kotona minua odotti rakkaani lisäksi kaksi ihanaa pakettia. Olo oli kuin synttärisankarilla, kun revin paketteja auki. Vihdoinkin ranskalaiset manikyyrilakkani ja UV geelikynsisettini (sisäsi UV-lampun) olivat saapuneet ja olihan niitä jo odotettukin.
Manikyyrilakat eivät olleet ihan tavallisia vaan punertava lakka oli opaalin hohtoinen. En tietenkään malttanut olla tekemättä heti ranskalaista manikyyriä, joka muuten onnistui aika hyvin vaikka itse sanonkin. Valitettavasti olen toivoton toheltaja ja tökkäsin kynteni heti johonkin ja pilasin lakan. Poistin saman tien pilalle menneen manikyyrin ja kokeilin UV geelikynsien tekoa ilman kärkien lisäystä. Geelin laitto oli helppoa, vaikkakin jäli ei vielä ole mitenkään täydellistä. Harjoittelu tekee mestarin. Nyt varmaan mietitte, että tuo setti on täytynyt maksaa omaisuuden. No ei suinkaan, se oli itseasiassa halvempi kuin geelikynsienlaitto ammattilaisella ja setistä saa varmaan 100 kynnet.
Esittelen tarkemmin geelisettiä ja kynsiäni kunhan ehdin ottamaan kuvia.

tiistai 20. toukokuuta 2008

Todellinen satsaus laatuun

Meikkipussin tärkein sijoitus on kunnon meikkivoide ja olen jo vuosia metsästänyt sitä täydellistä. Aika lähelle olen jo päässyt tällä Diorin Forever meikkivoiteella. Käytän sävyä 020, joka on talvi-iholleni hieman liian tumma, mutta kesällä täydellinen. Meikkivoide on koostumukseltaan jouksevaa ja tuntuu iholla kevyeltä, mutta peittää silti ihovirheet vain isompien ongelmien kohdalla joutuu turvautumaan erilliseen peiteaineeseen.
Syön tällä hetkellä acnelääkettä nimeltä roaccutan, joka herkistää auringolle. Tämän vuoksi yksi tämän meikkivoiteen parhaita ominaisuuksia on mielestäni suojakerroin 25, jonka vuoksi en tarvitse erillistä aurinkorasvaa päivittäin.
Olen myös positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin kyseinen meikkivoide on sopinut minulle lääkekuurini eri vaiheissa. Kuurin alussa minulla oli rasvainen/sekaiho ja nyt minulla on erittäin kuivaiho.
Ensi talvena ajattelin kokeilla jotain toista meikkivoidetta. Olen kuullut paljon hyvää Lancomen Taint idolista ehkäpä kokeilen sitä seuraavaksi.
Kuvan lainasin StrawberryNetin sivuilta.

maanantai 19. toukokuuta 2008

Tax free- shoppailua

Viime ulkomaanmatkalta tarttui tälläinen mukaan tax free-myymälästä ja mielestäni suht. edullisesti (noin mansikkalan hintaan). Tämä on minun ensimmäinen Diorin luomiväri, johon olen raskinut sijoittaa. Ei näitä Diorin luomivärejä turhaan kehuta, sillä olihan tämä laadultaan erinomainen, tarpeeksi pigmenttiä ja hienojakoinen. Koska luomivärit ovat Iridescent ne kimaltelevat, mutta eivät silti saa näyttämään teiniltä. Henk.koht nämä sävyt ovat vähän turhankin kylmiä, mutta yhdistettynä muihin luomiväreihin niillä saa aikaan ihmeitä.
Teen myöhemmin näytteet luomiväreistä ja nyt vaan arvostelut.
Dior 5 Color Iridescent Eyeshadow - No. 609 Earth Reflection

Mansikkalan lahjuksia

Tilasin Strawberrynetistä poikaystävälleni kasvojenpuhdistusaineen ja tällänen Stilan ihanuus tuli sen mukana (lahjus uusille asiakkaille). Luomiväri oli väriltään hyvin poikkeava muista meikeistäni ja pelkäsinkin, ettei se sovi minulle. Mukavaksi yllätykseksi sain todeta, että tuote oli erittäin laadukas matta luomiväri ja vielä kaiken lisäksi väriltään minulle sopiva (minulle on siis (sini)vihreät silmät, vaaleat hiukset ja vaalea iho). 5/5

Stilan luomiväri ja huulten rajauskynä

Seppälän antia

Bongasin jostain blogista jutun Wet n Wildin luomiväreistä. Luomivärejä kehuttiin runsas pigmentteisiksi ja muutenkin hyvälaatuisiksi. No pakkohan sitä oli shoppailureissulla poiketa Seppälään ja ostaa muutama kokeeksi. Nämä luomiväri paletit maksoivat 4,9 e/kpl siis todella halpoja ja testerit vaikuttuvat lupaavilta. Olen joskus ennenkin sortunut Seppälän halpis luomiväreihin ja laatu ei silloin ollut kovin häävi. Eli eiku kokeilemaan...

No niin varsinaisen testin tulokset:
Väri maailmaltaan oikean puoleinen paletti vei näistä kahdesta voiton, mutta vasemman puoleisen ostinkin vain korostus palatetiksi (Värit ovat kuta kuinkin oikein kuvassa). Koostumukseltaan luomivärit ovat kuin ovatkin runsas pigmenttisia ja suhteellisen hienojakoisia (henk.koht. olisin toivonut hieman hienojakoisempaa koostumusta). Olen kuitenkin todella positiivisesti yllättynyt Wet n Wildin laatuun. Siis halpakin voi olla joskus hyvää. 3,5 tai 4-/5

Hei mullahan taitaa olla joku obsessio tuohon pronssiin... Omistan varmaa puolen kymmentä pronssin eri sävyä=)

Seppälän Wet n Wild-paletit

Työkalut kuntoon

Olin jo pitkän aikaa haaveillut kunnon meikkisiveltimistä, mutta olin liian pihi ostaakseni lähimarketin (n. 10 e/kpl) Duroyn siveltimiä. Omistin vain yhden perus-, yhden huulipuna-, yhden kulmakarva- ja yhden häivytyssiveltimen. Niinpä päätin, että täytyy saada kunnon välineet, sillä välineurheiluahan se meikkauskin on.
Olin kuullut, että ebaystä löytyisi hyviä meikkisiveltimiä halvalla ja löytyihän sieltä. Pienen hinta/laatuvertailun jälkeen päädyin näihin siveltimiin. Meikkisivellin setti tuli postikuluineen maksamaan noin $32 ja sisälsi 22 sivellintä. Kokeiltuani siveltimiä huomasin niiden olevan todella onnistunut ostos, sillä ne ovat ihanan pehmeitä, mutta napakoita. Setin ainoa heikkous on tuo kantopussukka, joka ei miellytä silmääni (hopean värinen keinokäärmeennahka... yäk)
Meikkisivellin setti sisälsi:(vasemmalta) 1 Kabuki fan brush, 2 puuteri/poskipuna"sivellin", 1 vino highlighter "sivellin", 1 meikkivoidesivellin, 1 vinohäivytys"sivellin", 1 häivytyssivellin, 7 eri kokoista luomivärisivellintä, 1 vino sivellin, 1 Fan sivellin, 1 huulipunasivellin, 1 rajaussivellin, vaahtomuovisivellin, maskaraharja ja ripsikampa


Meikkisivellin setti + Ben nyen peiteväri- ja smashboxin siveltimet+vanhat

Ebay-ostokseni jälkeen siveltimiä on kertynyt lisää meikkisettien mukana smashboxilta litteä rajaussivellin ja kulmakarvasivellin sekä Ben nyen kolme peitevärisivellintä. Täytyy vähän kehaista noita Ben nyen siveltimiä, sillä ne ovat erinomaisia siveltimiä tarkkaan peitevärin levitykseen esim. näppyjen peittämiseen, sillä ne ovat erittäin napakat.

Ulkomaan tuliaisia

Ajattelin esitellä ja samalla arvostella meikkilaukkuni sisällön merkeittäin. Aloitan nyt hieman tuntemattomammasta merkistä eli Kikosta. Kiko on italialainen meikkisarja, jolla on omia myymälöitä ympäri Italiaa, mutta en osaa sanoa myydäänkö kyseisiä tuotteita muualla Euroopassa. Sarja on suhteellisen halpa, vaikkakin meikit olivat tyylikkäästi pakattu ja myymälä puoleensa vetävä. Luomivärit maksoivat 5 euroa kappale ja ripsiväri oli tarjouksessa 3 euroa, joten pakkohan noita oli kokeilla.
Italian tuliaisia. KIKO Milano

Nyt itse luomivärien arvosteluun. Eri luomiväri väreillä ei ole nimiä vain numerokoodit, joten aloitan oikealta vaalean värisestä luomiväristä.

02: Luomiväri on hieman kuvan sävyä tummempi, vaalean kullan värinen. Olisin toivonut, että luomiväri olisi sisältänyt hieman runsaammin pigmenttiä, vaikka luomiväri olikin hienojakoista. Asteikolla 1-5 antaisin ltälle luomivärille arvosanaksi 2/5.

19: Luomiväri on lähestulkoon kuvan sävyinen eli vaalea pronssi. Ihme kyllä tämä luomiväri sisälsi huomattavasti enemmän pigmentti kuin sarjan muut luomivärit ja oli tosi hienojakoista. Ihastuin todenteolla tähän luomiväriin. Sävyltäänkin tämä on minulle täydellinen, sillä olen vihreä silmäinen. Suosittelen todella, joten annan tälle 4,5/5.

20: Luomiväri on glitteriä sisältävä ja väriltään harmaa kuten kuvassa. Luomiväri sisältää vähän pigmenttiä ja isoja kimalteita. Luomiväri ei toimi yksinään, mutta piristää esim. mattaluomivärejä. Ongelmalliseksi osoittautui luomivärin kimalteet, joita on ympäri naamaa meikkauksen jälkeen. 2,5/5

04: Kimalteita sisältävä tummempi pronssi. Vähän enemmän pigmenttiä sisältävä kuin 20 ja siten käyttökelpoisempi, mutta tämänkin luomivärin kimalteet olivat pitkin naamaa vaikka kuinka yritti olla varovainen. 3/5

Kikon musta taivuttava ripsiväri oli hieman pettymys. Minun piikkisuorat, harvat ripset eivät taipuneet laisinkaan pitemminkin suoristuivat entisestään. Toisaalta en ole löytänyt muita ripsivärjä kuin maybellinen vedenkestävät ripsivärit, jotka eivät suoristaisi minun ripsiäni.

Täytyy lopuksi todeta, että arvostelu ei ole täysin puolueton sillä omat lempparivärit tulee arvosteltua hellemmällä kädellä.

Jatkossa olisi tarkoitus arvostella myös tutumpiakin meikkimerkkejä kuten Dior, Lancome, Loreal jne. sekä lisää hieman tuntemattomampia...

Hieman minusta...

Olen seurannut muutamia kosmetiikkablogeja aika tiiviisti viime aikoina ja aattelin vihdoinkin uskaltautua avaamaan oman kosmetiikka-aiheisen blogin.

Kerron nyt aluksi vähän itsestäni. Olen siis opiskelija, joka rakastaa kosmetiikkaa. En pelkästään ole hulluna meikkeihin vaan pidän myös hiustenhoitoaineista, ihonhoitokosmetiikasta sekä lähes kaikesta muustakin kauneudenhoitoon liittyvästä.

Paheisiini kuuluu kosmetiikan hamstraus eli ostelen kosmetiikkaa ostamisen ilosta. Olen myös löytänyt ebayn ihmeellisen maailman, josta kosmetiikkaa saa aivan liian "halvalla" itsehillinnän kannalta =)

Pari kuukautta sitten etsiskelin blogia, jossa olisi käsitelty iho-ongelmia etenkin acnea. Olin nimittäin aloittamassa roaccutanhoidon ja olisin halunnut lukea hieman muiden kokemuksista, sillä kuuri on todella raju. Ajattelin käsitellä acne hoitoja blogissani jossain vaiheessa, jos vaikka kokemuksistani olisi hyötyä jolle kulle muulle.